Új 50 forintos jön a hokivébé miatt

MNB, forint, jégkorong
Az érme hátoldala
Vágólapra másolva!
Magyarországon rendezik a 2018-as divízió I-es jégkorong-világbajnokságot április 22. és 28. között. Ez alkalomból tiszteleg az MNB a magyar válogatott előtt, és új 50 forintos érmét bocsát forgalomba. A különleges kiadású pénzből 2 millió darab készül.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon megrendezésre kerülő Divízió I/A Jégkorong Világbajnokság alkalmából

az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát

bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank.

A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba, közülük 12 000 érme díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), 5 000 különleges, tükörfényes veret pedig a 2018-as forgalmi sor részeként.

Az új 50-es Forrás: MNB

A kibocsátásra kerülő 50 forintos érmék ugyanannyit fognak érni, mint a jelenlegi érmék, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a jégkorong sportág egyik legfontosabb mozzanata, a kapura lövés jelenete látható.

Az érmének ezen az oldalán kapott helyet a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figura is.

Az érme tematikus oldalát Kósa István tervezte.

Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénzforgalomban használt 50 Ft-os érmékkel: réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült,

  • súlya 7,70 gramm,
  • átmérője 27,4 mm,
  • peremvastagsága 1,8 mm,
  • széle sima.
Az érme hátoldala Forrás: MNB

Az új 50 forintos forgalmi érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során is találkozhat majd.

A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági – korlátozott mennyiségben – címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást.