Vízen lebegő szálloda lett a luxus óceánjáró

queen elizabeth 2
A Queen Elizabeth II Southamptonban, utolsó útja előtt
Vágólapra másolva!
Új életre keltették a híres Queen Elizabeth 2 luxus óceánjárót, vízen lebegő szállodaként nyitották meg Dubajban, tíz évvel az után, hogy az Egyesült Arab Emírségek megvásárolta a tengerjárót 100 millió dollárért.
Vágólapra másolva!

Az állami kézben lévő Dubai World cég 2007-ben vette meg a 40 éves QE2-t a Cunard hajózási társaságtól, hogy szállodává alakítsa Dubaj egy mesterséges pálmaszigete mentén, de a 2008-as gazdasági válság miatt a terv megvalósítása hosszan elhúzódott.

A Queen Elizabeth II Southamptonban, utolsó útja előtt Forrás: Flickr.com

Az óceánjárót, amelyet eredeti tervek alapján újítottak fel, és amely mostantól állandóan a Mina Rasid kikötőben horgonyoz, ünnepség keretében nyitották meg hivatalosan.

– hangsúlyozta Hamza Musztafa, a Dubai World szállodarészlege, a PCFC Hotels vezérigazgatója.

A QE2-t 1967-ben avatta fel II. Erzsébet brit uralkodó, első útjára 1969-ben indult, és 25-ször kerülte meg a Földet, több mint 2,5 millió utast szállítva.

Szállodává alakítva 1300 szobája van, amelyek ára 200-tól 15 ezer dollárig terjed. 13 étterem és bár áll a vendégek rendelkezésére, sőt még egy múzeum is.

Dubajban azt remélik, hogy a QE2 segíti a Közel-Keleten legtöbb látogatót vonzó város idegenforgalmának fellendítését. 2017-ben Dubajt 15 millió turista kereste fel.

A PFCF mintegy 100 millió dollárt költött a QE2 felújítására, és azt tervezi, hogy a Mina Rasid kikötőt luxusrezidenciák komplexumává és jachtkikötővé alakítja.

A Cunard társaság Queen Mary 2 tengerjárója, a világ legnagyobb óceánjárója szintén a Mina Rasid kikötőben horgonyoz, és hajókürtjeinek megszólaltatásával üdvözölte a QE2 felavatását.