Új vezetők édesipari és húsipari cégeknél

ÉPÜLET felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS gyár KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ teherautó üzem
Pilisvörösvár, 2011. július 20. Teherautó áll a Szamos Marcipán Kft. pilisvörösvári gyártóüzeme előtt.
Vágólapra másolva!
Jelentős változások történtek a Szamos Marcipánnál, hiszen holdingként folytatják tovább a működésüket, emellett új vezető irányítja a társaságot. Vezetőcsere volt egy másik élelmiszeripari cég, a Sága Foods élén is.
Vágólapra másolva!

Változatlan tulajdonosi struktúra mellett holdinggá alakult és egyben új ügyvezetőt nevezett ki a Szamos Marcipán Kft. élére a Szamos családi vállalkozás menedzsmentje. Justin István korábban közel 15 évig dolgozott a Stollwercknél, amelynek ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte.
A Szamos csoportnál jelenleg 500-an dolgoznak, a holding felügyelete alá összességében öt saját cég tartozik, amelyek közül a csaknem 250 főt foglalkoztató Szamos Marcipán Kft. a legmeghatározóbb.

Pilisvörösvár, 2011. július 20. Teherautó áll a Szamos Marcipán Kft. pilisvörösvári gyártóüzeme előtt. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Augusztus elsejétől új vezérigazgató irányítja a magyar piac vezető szárnyastermék-márkáját gyártó cégét, a Sága Foods Zrt.-t is. Muzsek András tölti be augusztustól a társaság vezérigazgatói posztját. A Sága Foods 2017-ben 9,2 milliárd forintra növelte a forgalmát az előző évi 8,8 milliárdról. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki tavaly.

A Sága Foods Zrt. logója a sárvári gyár épületén Forrás: MTI/Varga György

Muzsek András új piacokra vezetné a sárvári társaságot, és szeretne újra kiemelkedő termékinnovációkat megvalósítani a Ságánál.