Kalifornia hamarosan átáll a szénmentes energiaforrásokra

Jerry Brown
SACRAMENTO, CA - MARCH 07: California Governor Jerry Brown speaks during a press conference at the California State Capitol on March 7, 2018 in Sacramento, California. The press conference in response to an earlier speech by U.S. Attorney General Jeff Sessions at a nearby hotel and the Justice Department's decision to sue the State of California over its controversial sanctuary policies for undocumented immigrants. Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kalifornia lett ezzel a második amerikai állam, ami a szénmentes energiára való átállás mellett kötelezte el magát Hawaii után.
Vágólapra másolva!

Az állam fővárosában, Sacramentóban írta alá Jerry Brown kormányzó a törvényt, aminek köszönhetően

2045-re Kalifornia teljesen szénmentes energiaforrásokra áll át.

Továbbá kormányzó hozzátette, hogy tiszteletben tartják a 2015-ös párizsi klímaegyezményt is.

Jerry Brown, Kalifornia kormányzója Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lam

Érdekesség, ha Kalifornia önálló ország lenne, akkor a világ ötödik legnagyobb gazdasága lenne, és csupán Németország, Japán, Kína és az Egyesült Államok előzné meg.

Környezetvédelmi aktivisták lelkesen támogatták az intézkedést,

de az állami nagyvállalatok közül néhányan nem örültek az intézkedésnek. Például a Pacific Gas & Electric szóvivője, Lynsey Paulo kijelentette, hogy az új törvény miatt az áraik emelkedni fognak.

Az új törvény pár nappal a globális klímaváltozási csúcstalálkozó előtt lépett életbe – ezt az eseményt a kormányzó rendezi San Franciscóban.