Vágólapra másolva!
Az idei International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett Pannon Park Biodóm lett Európa legjobb szabadidős épülete, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb és legnagyobb szabású fejlesztése.
Vágólapra másolva!

A Pannon Park Biodóm projekt az európai megmérettetésen

elnyerte kategóriájának európai fődíját,

ráadásul az októberi, hazai szintű fordulóban kiemelt, Five Star Winner elismerésben is részesült.

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangos versenyen tudtunk Európa legjobbjává válni. Ez a siker is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, és hogy az általunk követett tervezési alapelvek, mint a fenntarthatóság és az innovatív design szemlélet, nemzetközileg is az élvonalba emelik cégcsoportunkat" – mondta Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója.

A vállalat a tervezéskor olyan építészeti megoldásokra törekedett, amely

a látogatói élményt maximalizálja,

és a Biodómban élő állatoknak és növényeknek az életükhöz szükséges környezeti feltételeket biztosítja.

– emelte ki Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató.

A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja feleleveníteni a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével. A projekt fővállalkozójaként, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokkal operál.

A Pannon Park Biodóm külső látványterve Forrás: MITTE

A Biodóm maga egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér több mint 17 ezer négyzetméter alapterületen.

"A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd" – tette hozzá Paulinyi Gergely.

A Biodóm egy buborékba zárt darabkája a városba költöztetett ősi állat- és növényvilágnak.

Kívülről lágy ívekkel a környezetbe simuló lankás domb, amelynek lábára, oldalára zöld növényzet fut fel, a tetejét pedig nagyrészt fényáteresztő felület borítja.