Venezuelában abroncsot ad a dolgozóinak végkielégítésként a Goodyear

Goodyear
A stack of tyres sits on February 26, 2013 outside the northern French Amiens plant of US tyre maker Goodyear during a protest against the planned closure of the loss-making site, which employs 1,173 workers. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai multinacionális gumigyártó alkalmazottai végkielégítésként a cég által gyártott gumiabroncsokat kapnak, mivel a vállalat befejezi tevékenységét az országban.
Vágólapra másolva!

A Goodyear alkalmazottai

fejenként tíz gumiabroncsot kapnak,

ami rendkívül értékes az ország feketepiacán, mivel rettenetes hiány van mindenből. A cég nyilatkozatban közölte, hogy beszünteti tevékenységét Venezuelában – olvasható a BBC-n.

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Korábban már számos külföldi nagy cég vonult ki Venezuelából, az egyre súlyosabb gazdasági válságra és az amerikai szankciókra hivatkozva, így tett a Kellogg's, a Kimberley Clark és több légitársaság is.

Venezuela 2014 óta egyre mélyülő gazdasági válságtól szenved.

Nicolás Maduro elnök azzal vádolta ellenfeleit és az Egyesült Államokat, hogy „gazdasági háborút” indítottak kormánya ellen. Becslések szerint már 2,3 millió venezuelai menekült el a hiperinfláció, az áramkimaradás, valamint az élelmiszer- és gyógyszerhiány miatt.