Az Apple saját klinikát nyit dolgozóinak

2018.02.27. 14:03

A technológiai óriás a világ legjobb egészségügyi szolgáltatását akarja nyújtani dolgozóinak és családtagjainak már idén tavasztól. A cég weboldalán tette közzé részletesen az erről szóló elképzeléseit, sőt ehhez kapcsolódó álláslehetőségeket is meghirdettek.

Az új alapellátási csoport – amely jelenleg két klinikát jelent – kezdetben csak az Apple Santa Clara megyében, vagyis a cég központjában dolgozókat fogja ellátni. Az ehhez szükséges orvosokat és ápolókat már keresi a cég, a legnagyobb állásportálokat is felhasználva.

Tim CookForrás: AFP/Christoph Dernbach

Korábban az Amazon indított el hasonlót, az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég a Berkshire Hathaway és a J.P. Morgan segítségével javítja alkalmazottainak egészségügyi ellátását. Filozófiájuk szerint ez azért kulcsfontosságú, mert a betegségeket sokkal olcsóbb és gyorsabb megelőzni, mint kezelni.

Egészségügyi problémák következtében évente 69 millió ember esik ki napokra a munkából, ezzel pedig évente 260 milliárd dollárral csökken az USA gazdasági teljesítménye, legalábbis az Egyesült Államok Betegségmegelőzési Központja szerint.

Az Apple arra törekszik, hogy olyan szakembereket alkalmazzon, akik segítenek a betegségek megelőzésében és az egészséges életmód kialakításában.

Jelenleg is folynak olyan kutatások, hogy az Apple Watch óra képes-e a szívritmus szabálytalanságait kimutatni, ami mind az egészségesek, mind pedig a szívproblémákkal küzdők számára hasznos lehet. Ráadásul az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nemrégiben közölte részvényeseivel, hogy hamarosan „komoly hozzájárulást" hozhatnak az Apple termékek a gyógyászatban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK