Óriási üzlet egy nemzetközi súlycsökkentő program

2018.08.10. 11:03

Több mint egymillióan csatlakoztak a Weight Watchers Internationalhez, de a részvényárfolyamok csökkenése a bevétel-növekedéshez képest elmarad az előrejelzéstől.

A Weight Watchers International folytatta lenyűgöző előfizetői növekedését a második negyedévben: 27,6 százalékkal, vagyis egymillió előfizető csatlakozott, így már 4,5 millió ember a tagja a kezdeményezésnek. Ugyanakkor a bevételek kevésbé ilyen lenyűgözőek, és "csak" 17,6 százalékos növekedést produkáltak, ami 409 millió dolláros (112,6 milliárd forint) emelkedést jelent.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Mi az a Weight Watchers?

A Weight Watchers egy globális wellness cég és egyben a világ vezető kereskedelmi súlykezelési programja. A program során interneten és személyesen is találkozhatnak a résztvevők, hogy támogassák az egészséges életmódot, valamint a súlycsökkenésre való törekvéseket.

A fogyasztók egészséges életmódot, szellemi jólétet kerestek. A súlykezelés eddig arról szólt, hogy mit ettél. Most azonban minden tevékenység átalakítható Weight Watchers pontokra – jegyezte meg RJ Hottovy, a Morningstar elemzője az Investor Business Daily-nek.

A felhasználók súlycsökkenése mellett a céget gyorsuló eladások jellemezték, köszönhetően Oprah Winfrey bevonásának, valamint a cég sikeres közösségi média kampányainak, amiben a híres rendező, Kevin Smith is szerepelt.

Mi várható a jövőben?

A befektetők óvatos becsléseket a 2018-ra vonatkozóan, mivel a várt bevételek elmaradtak a második negyedévebn. Az elemzők a csökkenést stratégiai eltolódásnak, vagyis a súlycsökkentés és a holisztikus wellness irányába történt eltolódásnak értékelik.

Ugyanakkor a technológiai fejlesztések – mint például a mozgást követő fitnesz készülékek – kulcsfontosságú szerepet jelentenek a cég életében.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Nagyon izgalmas utazást indítottunk el, hogy globális vezető szerepet töltsünk be a súlykezelésben, és a világ partnerévé váljunk az egészségmegőrzésben– mondta Mindy Grossman, a cég elnöke és ügyvezető igazgatója.

A befektetők kissé csalódtak a cég eredményeiben, és a részvényárfolyamok ez meglátszik. A jelentés után 14,86 százalékot estek a cég papírjai 90 dollárról,a cég részvénye 78,53 dollár (21 ezer forint) értéken áll.

Ez ugyan rossz hír, de elmarad a cég 2015 júliusi rekord alacsony 3,75 dolláros részvényértékével szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK