6 milliárd forint értékű pályázat nyílt munkahelyteremtő támogatásra

10 dolog, ami a gyerekkorból kihat a felnőttkorra is állásinterjú család
Vágólapra másolva!
Összesen 6 milliárd forint értékben a Pénzügyminisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018. és 2019. évi központi keretéből hirdet pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A rendelkezésre álló keretösszegből mintegy 600 kkv összesen 3000 új munkahelyet létesíthet.
Vágólapra másolva!

A pályázat célja a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása. Emellett a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítése. A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, melynek mértéke

nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet.

Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatást is igénybe vehetnek a felhívás alapján.

Munkahelyenként 1,5 millió forint támogatás nyerhető el Forrás: Thinkstock

A pályázatra gazdasági társaságok, egyes jogi személyek vállalatai, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei, szövetkezetek, egyéni vállalkozások, valamint cégek pályázhatnak.

A pályázat benyújtásának határideje 2018. szeptember 10.

A pályázatról további információkat a Kormányhivatal.hu oldalon megjelent közleményben találnak.