A DANUBIO tripla győzelmet aratott az ingatlanok Oscarjának első fordulóján

2018.10.29. 14:49

A Londonban megrendezett International Property Awards-on Európa legjobbjai közé jutott (Regional Nominee) a Duna-parton épülő budapesti DANUBIO Többlakásos Lakóingatlan Építészet kategóriában. A Turányi Bence által tervezett ház két másik kategóriában elnyerte a Lordok Háza tagjainak elnökletével működő, 80 szakemberből álló zsűri Magyarország Legjobbjának járó díját.

A Duna mellett a 13. kerületben épülő DANUBIO öt csillagos minősítéssel nyerte el a "Legjobb Többlakásos Lakóingatlan Építészet (Magyarország)" címet, így ebben a kategóriában versenybe került Európa legjobbjaival a regionális elismerésért is az Európai Ingatlan Díjon (EPA - European Property Awards). Az ingatlan további díjakat nyert "Lakás (Magyarország)" és "Lakóingatlan Fejlesztés (Magyarország)" kategóriákban a világ legjobbjainak járó Nemzetközi Ingatlan Díj (IPA - International Property Awards) 2018-as első fordulójában. A díjakat október 25-én adták át a The Royal Lancaster London dísztermében.

Az Európai Ingatlan Díj (European Property Awards) a régió legnagyobb, legrangosabb, legismertebb ingatlanszakmai megmérettetése, amelynek elismeréseit negyedszázada 45 kategóriában ítélik oda minden évben.

Nyolcvan iparági szakértőből álló zsűri dönt a győztesekről a projektek tervei, minősége, innovatív jellege, eredetisége, fenntarthatóság iránti elkötelezettsége alapján pontozásos rendszerben. A bírálóbizottság elnöksége az Egyesült Királyság parlamentjének felsőháza, a Lordok Háza tagjaiból áll.

A DANUBIO látványterveForrás: Danubio

A nemzeti szinten befutó győztes projektek között dől el, kié az adott kategória öt csillaggal minősített regionális fődíja, majd a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei versenyeznek az ingatlan Oscarnak is nevezett Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) globális szintű elismeréseiért. A "World's Best" díjakat 2018 decemberében adják át Londonban.

A Turányi Bence építész (T2.a Építésziroda) tervei alapján épülő DANUBIO projektet a magyar fejlesztő cég három kategóriában nevezte a világ legjobbjainak járó Nemzetközi Ingatlan Díj 2018-as európai mezőnyében és mindhárom kategóriában díjazott lett: a "Legjobb Magyarországi Lakás" és a "Legjobb Lakóingatlan Fejlesztés Magyarországon" címet is kiérdemelte, a "Legjobb Többlakásos Lakóingatlan Építészet Magyarországon" címet pedig regionális megmérettetésre is jogosító öt csillagos minősítéssel szerezte meg.

A projekt átadását 2019 második felére tervezik.

Az építkezés elkezdődött, a fejlesztő egy nagy nemzetközi generálkivitelezővel, a Magyarországon, Romániában, Törökországban, Grúziában, Németországban és Lengyelországban tevékenységet folytató Synergy Constructionnel működik együtt. A két évtizedes múlttal rendelkező, 800 szakembert foglalkoztató Synergy 100 megvalósult projekttel büszkélkedhet az ipari, kereskedelmi, lakóingatlan és energiaipari szegmensekben.