Hárommilliárd forintból megépült, 100 embernek munkát adó csomagolóanyag-üzemet adtak át csütörtökön a Heves megyei Hatvanban, az eseményen a pénzügyminiszter a gazdaság egyik erősödő pillérének nevezte a csomagolóanyag-ipart.

Varga Mihály hangsúlyozta: az elmúlt időszakban több lábra kezdett állni a magyar gazdaság; az autóipar, a mezőgazdaság és élelmiszeripar mellett az építőipar, papír- és gyógyszeripar egyes területei is erősítik a gazdaságot, és felzárkózik melléjük a csomagolóanyag-ipar is. Az ágazat belföldi forgalmának értéke eléri a magyar GDP 1,6 százalékát, és jelentős szerepe van az exportban is – tette hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy-Kaszap László, a Nordfilm Packaging Kft. ügyvezetője és Horváth Richárd polgármester átadja a cég új csomagolóanyag-üzemétForrás: MTI/Komka Péter

A hatvani Nordfilm Packaging Kft. 1,3 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A Nordfilm Packaging Kft. új csomagolóanyag-üzemeForrás: MTI/Komka Péter

A pénzügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a kormány 2015-ben indította a programot olyan vállalkozások számára, amelyek kiszorulnak a kis- és középvállalkozóknak támaszt adó uniós forrásokból, és a tervezett fejlesztést tőkehelyzetük nem teszi lehetővé. A Nordfilm Packaging Kft. ilyen vállalat, az üzem modern technológiája, az új eljárások, a magas hozzáadott értékű termékek igazolják a támogatást – tette hozzá.