Adózási egyszerűsítést javasol a kamara a versenyképességi csomagban

Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, magyar gazdasági szakember, vállalkozó
Parragh László magyar gazdasági szakember, vállalkozó. 2000 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, 2017 óta a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja.
Vágólapra másolva!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) többek között az adózás feltételeinek egyszerűsítését indítványozta a kormány előtt lévő versenyképességi javaslatban, az újítás pedig a kamara felfogásában adócsökkentéssel is járna - közölte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a magyar adózási rendszer meglehetősen átlátható, világos és egyszerű, de az adózási feltételek egyszerűsítésével még inkább könnyítenék az adózás folyamatát.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Elmondta: az adózás feltételeinek egyszerűsítése mellett a javaslatban a digitális tudás adminisztrációban történő erőteljesebb felhasználását szorgalmazza a kamara.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatcsomagja, amely a gazdaság versenyképességének javítása érdekében jött létre a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzésével is foglalkozik,

a kamara álláspontja pedig az, hogy az említett csoportok bevonásával, legalább 500 ezer munkavállalót lehetne bevinni a munkaerőpiacra - hangsúlyozta Parragh László.

A cselekvési tervbe az említett területek mellett a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítására, illetve az oktatásnak a gazdaság igényeihez való igazítására tett javaslatot a Magyar Nemzeti Bank, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium, illetve az MKIK.