Stabil háttérrel és biztos jövőképpel szárnyalnának a magyar munkavállalók

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
A stabil háttér, a biztos jövőkép jelentené a legfőbb garanciát a szakmai sikerekre a magyar munkavállalók jelentős részének – derült ki az OTP Bank megbízásából készített felmérésből. A Pulzus felmérés arra is választ keresett, a válaszadók mit gondolnak, vajon mennyire tudnak munkájukkal hatással lenni másokra.
Vágólapra másolva!

Az új évben sokan tűznek ki új célokat, határoznak meg mérföldköveket. Azoknak, akik egy szakmailag sikeresebb 2019-es évet remélnek, fontos tisztában lenni azzal is, mi hiányzott az eredményességhez.

A 2018 decemberében, az aktív korú népesség körében végzett felmérés eredményei arról árulkodnak, hogy

a legtöbbeknek a stabil háttér hiányzott leginkább ahhoz, hogy szakmailag sikeresebbnek érezzék magukat:

az a fajta biztonság, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a jövőn rágódni. Csaknem minden negyedik válaszadó ezt jelölte meg legfőbb okként.

A felmérés szerint 2018-ban kevesen érzékelték, hogy napi munkájuk során valamelyest hatással voltak másokra.

A válaszadók alig több mint harmada vélte úgy, hogy munkája hatást gyakorolt a többiekre. S hogy mi javíthat a munkavállalók eredményességén 2019-ben? Például az összetartó és együttműködő csapat (14 százalék), de a válaszadók 13 százaléka szerint az is segítene, ha még inkább érezhetnék, hogy a munkájuk másokra is hatással van.

A felmérés szerint viszonylag kevesen érzik úgy, hogy munkájuk hatással van a többiekre Forrás: Shutterstock

„Az OTP Bank munkatársai - egy belső felmérés szerint - munkájuk kiemelt pozitív tényezőjének tartják, hogy nap mint nap hatással lehetnek szűkebb, vagy tágabb környezetükre. Egy banki ügyintéző például sok család számára tud segíteni a lakásvásárlás kapcsán, de például egy IT fejlesztő munkájával sok százezer ember online bankolását képes egyszerűbbé, biztonságosabbá tenni "- fejtette ki a kutatás kapcsán Bertalan Imre, az OTP Bank HR vezetője.

A stabil jövőkép, a biztonság iránti igény is jól kirajzolódik a felmérésből. A stabilitásért azonban a cégeknek is lehet és kell is tennie:

– mondja Szvetelszky Zsuzsa, szociálpszichológus.