Áprilistól jön a szuperbiztos autópályamatrica-vásárlás

autópálya autópályadíj fizetős forgalom FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY matricaköteles matricás út útdíjköteles Debrecen, 2015. január 8.
Az M35-ös autópálya Debrecen határában 2015. január 8-án. A 354-es számú főút - amely a 4-es főút várost elker
Debrecen, 2015. január 8. Az M35-ös autópálya Debrecen határában 2015. január 8-án. A 354-es számú főút - amely a 4-es főút várost elkerülő szakasza - néhány kilométeren keresztül az M35-ös autópályán halad, így ennek a szakasznak egy része is útdíjkötelessé vált. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Áprilistól kétszintű ügyfél-hitelesítést vezet be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. a weboldalain bankkártyás vásárlásoknál – közölte a NÚSZ Zrt.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint az újítást az ügyfelek biztonsága és az esetleges bankkártyás visszaélések megelőzése érdekében vezetik be.

A NÚSZ online felületein tavaly több mint 800 ezer tranzakciót hajtottak végre,

közel 60 milliárd forint értékben.

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A kétszintű ügyfél-hitelesítés mindössze pár másodperccel hosszabbítja meg a NÚSZ Zrt. weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu) az internetes vásárlás idejét.

A bank minden egyes e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlási, fizetési tranzakció esetén megerősítő kódot küld az érintett bankkártyához tartozó, a kártyakibocsátó banknál megadott telefonszámra.

Az ügyfél – a már megszokott kártyaadatok (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) mellett – ezzel a kóddal tudja megerősíteni és végrehajtani a NÚSZ online felületein kezdeményezett pénzügyi műveletet, és befejezni az elektronikus fizetést.

Felhívták a figyelmet arra: az ügyfeleknek ellenőrizniük kell a kártyakibocsátó bankjuknál megadott telefonszámukat, hogy valóban jó mobilszámra menjen a bank üzenete.