Jön az ünnepi zárva tartás, mutatjuk, hol meddig tud vásárolni!

7 tipp, amivel csökkentheted a háztartási hulladékodat bolt bevásárlás supermarket
Vágólapra másolva!
Az üzletek december 24-én általában délig, illetve 14 óráig várják a vásárlókat, december 31-én viszont akár 18-ig is nyitva tarthatnak.
Vágólapra másolva!

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. azt közölte az MTI kérdésére, hogy a vállalat áruházai december 24-én 14 óráig, december 31-én pedig 16 óráig tartanak nyitva. Az Aldi által üzemeltett 143 üzlet december 25-26-án (szerdán és csütörtökön), valamint január 1-jén zárva tart.

Az Auchan tájékoztatása szerint a társaság 24 áruházának a többsége december 24-én reggel 6 órától 14 óráig várja a vevőket. Kivétel ez alól a debreceni, a fóti és két miskolci üzletük, amelyek 7 és 14 óra között lesznek nyitva. Szilveszterkor az áruházak többsége reggel 6 és délután 16 óra között lesz nyitva. A debreceni, fóti, a két miskolci, a szigetszentmiklósi, szolnoki és törökbálinti áruházak reggel héttől 16 óráig, a dunakeszi, győri és soproni áruházak pedig reggel nyolctól 16 óráig állnak a lakosság rendelkezésére.

A Tesco áruházak december 24-én 14 óráig, december 31-én pedig 18 óráig várják a vásárlókat. Az üzletek karácsony két napján zárva tartanak, akárcsak január 1-jén. Január 2-án az áruházak pedig már a megszokott munkarenddel üzemelnek.

A Lidl Magyarország jelezte, hogy áruházai december 24-én kedden délig lesznek nyitva. A boltok karácsony mindkét napján zárva tartanak, december 27-től péntektől azonban a már megszokott nyitva tartással várják a vásárlókat. December 31-én 16 óráig lesznek nyitva az üzletek. Január 1-jén a Lidl Magyarország mind a 182 áruháza zárva tart, január 2-tól pedig már újra a megszokott nyitvatartási renddel üzemelnek a boltok.

A Penny Market Magyarország Kft. közölte, hogy a vásárlókat országszerte 223 üzlettel várja, amelyek december 24-én délig, december 31-én pedig 14 óráig lesznek nyitva. A boltok karácsony két napján és január 1-jén pedig zárva tartanak.

A Spar Magyarország arról számolt be, hogy a Spar, a City Spar és az Interspar áruházak nyitvatartását az ünnepek alatt a helyi vásárlói kérésekhez igazították, ugyanakkor megjegyezték,

hogy ahol lehetőség nyílik rá, ott a munkatársak érdekében december 24-én 12 órakor bezárnak.

Szilveszterkor pedig legalább 14 óráig állnak az üzletek a lakosság rendelkezésére. A Spar webshopja december 24-én reggel 8 órától délig, december 31-én pedig reggel 8 órától 16 óráig szállítja ki a megrendelt árukat.

December 24-én a boltok a legtöbb helyen délig vagy 14 óráig lesznek nyitva, szilveszterkor pedig 16 vagy 18 óráig Forrás: Shutterstock

A nem említett napokon, tehát december 27-e péntektől december 29-e vasárnapig a legtöbb helyen szokásos hétvégi, esetleg speciális időszakban, de nyitva lesznek az üzletek.

December 30-án hétfőn szokásos munkanap lesz, így a hétfői nyitvatartási rend lesz majd érvényben ezen a napon.

Az ünnepek elmúltával, 2020. január 2-a csütörtöktől a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben minden kiskereskedelmi láncnál.