773 millió e-mail-címet és jelszót loptak el. Az öné köztük van?

adathalászat
Computer hacker, conceptual image.
Vágólapra másolva!
A Troyhunt.com számolt be elsőnek arról, hogy a napokban az egyik felhőalapú szolgáltatás rendszerébe (MEGA) feltöltöttek egy 12 ezer fájlt tartalmazó 87 gigás dokumentumot, amely összesen 773 millió e-mail-címet és jelszót tartalmazott. A „Egyes Számú Gyűjtemény” („Collection #1”) névre keresztet adathalmaz a történelem egyik legnagyobb adatszivárgása.
Vágólapra másolva!

Az Egyes Számú Gyűjteményt azóta törölték az oldalról, azonban nagy valószínűséggel az adathalmaz már a hackereknél van.

Ugyanakkor 2,6 milliárdra tehető az összes érintett és kiszivárgott e-mail-cím, valamint jelszó, és 1,1 milliárdra az egyéni e-mailek és jelszavak kombinációjának száma.

Így nézett ki a 87 gigás dokumentum Forrás: troyhunt.com

A troyhunt.com azt is megemlíti, hogy 773 millió egyedi e-mail-cím szivárgott ki, ez pedig talán a legfontosabb adat. Ezekhez az e-mail-címekhez 21 millió jelszót közzé is tettek a „Collection #1”-ben.

Amennyiben kíváncsi arra, hogy az ön e-mail-címe is az ellopottak között van-e, látogasson el erre a weboldalra: https://haveibeenpwned.com/FAQs#Pastes

Ha az e-mail-cím beírása után piros felirat jelenik meg, akkor bajban lehet, ha pedig zöld, akkor minden a legnagyobb rendbe van.