Minden idők egyik legnagyobb autó-visszahívását jelentették be

Mercedes múzeum (Stuttgart)
Elöl a W125, amivel 1938-ban a Frankfurt-Darmstadt autópályán Caracciola 432,7 km/h-s sebességrekordot döntött. Tervezett Porsche is egy szörnyet, de jött a háború
Vágólapra másolva!
Minőségi problémák miatt három, a világ autógyártásának élvonalába tartozó cég, a Mercedes, a BMW és a Porsche, összesen mintegy 180 ezer gépjárművét rendeli be Ázsiában - írja az Asia Times.
Vágólapra másolva!

Az állami piacfelügyeleti hatóság szerint a Peking Benz Automotive 95.694 autóját hívja vissza. A visszahívás a C- és az E-osztályú, valamint a GLC SUV modelleket érinti, melyeket 2016. október 18. és 2019. április 13. között gyártottak Kínában.

Az ok a kormányszerkezet tengelye körül utólagosan észlelt minőségi problémák.

A bejelentés szerint a visszahívással néhány import C- és E-osztályú Mercedes-Benz autó is érintett.

Képünk illusztráció! Forrás: Origo

Egy másik nagy nevű gyártónak, a Porsche-nak, 50 ezer, Kínában értékesített járművét kell berendelnie, lehetséges biztonsági problémák miatt. A Cayman és a Boxster modelleket 2016. március 2. és idén február 14. között gyártották.

Szintén berelndelik a 2016. szeptember 8. és 2019. június 27. között gyártótt Panamera és Cayenne modelleket (több mint 30 ezer darabot), hogy azokon szoftveres frissítést végezzenek.

A BMW, a Toyota és a Volkswagen szintén visszahívásokat jelentettek be, március 15-én, a Fogyasztóvédelmi Világnapon.