22 év után távozik az HBO elnöke

Bernadette Aulestia, HBO
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 15: EVP, Domestic Network Distribution, HBO Bernadette Aulestia appears at the 2014 Women in Cable Telecommunications Touchstones Luncheon on September 15, 2014 in New York City. Larry Busacca/Getty Images for Women in Cable Telecommunications/AFP
Vágólapra másolva!
Aulestia Bernadette – aki a kábelcsatorna streaming szolgáltatásaiért is felelős – benyújtotta lemondását, alig egy hónappal azután, hogy a korábbi vezérigazgató, Richard Pleper is távozott – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A korábbi vezérigazgató azután mondott fel, hogy rájött, a Warner Media tulajdonában lévő prémium csatornát többé nem vezetheti úgy, ahogyan azt korábban tette.

Az Origo is beszámolt róla, hogy tavaly nyáron az amerikai Igazságügyi Minisztérium engedélyezte, hogy az AT&T 85,4 milliárd dollárért felvásárolja a Time Warnert. Ezzel az AT&T tulajdonába került többek között az HBO, valamint az amerikai piacvezető kábeltévé szolgáltató, a DirecTV is. A tulajdonosváltás nyomán az HBO-nál azóta több változás is történt. Egy hónapja a csatorna vezérigazgatója távozott, most pedig Aulestia Bernadette, a csatorna globális terjeszkedéséért felelős elnöke nyújtotta be lemondását. Távozásának oka, hogy az AT&T a felvásárlás után John Stankey-t nevezte ki a Warner Media ( az HBO-t, a Turnert és a Warner Brothers-t tömörítő konglomerátum) élére, Aulestia pedig úgy érezte, hogy ezzel elvették tőle az irányítást.

Aulestia 22 éve csatlakozott a HBO-hoz, 2015-ben a globális disztribúció alelnöke lett és felügyelte a vállalat streaming szolgáltatásait is.

– írta Aulestia az HBO alkalmazottaknak szóló belső üzenetében, majd hozzátette, hogy a következő hónapokban a cégnél marad, hogy segítse az új vezető beilleszkedését.

Bernadette Aulestia Forrás: AFP/Getty Images/Mike Coppola

Az AT&T a múlt hónapban véglegesítette a Time Warner felvásárlását, miután az amerikai Igazságügyi Minisztérium nem tudta megakadályozni a 85 milliárd dolláros tranzakciót.

A felvásárlás óta számos Time Warner vezető távozott a cégtől.

Bár korábban az HBO önálló szolgáltatásként működött, az AT&T tervei szerint összevonja a többi kábel- és streaming szolgáltatójával – mint például a TNT vagy a TBS csatorna – egy közös divízióba, amit még az idén elindítanak.