Mire figyeljünk, mielőtt tőzsdézni kezdünk

Vágólapra másolva!
A sikeres kereskedéshez vezető út számodra is elérhető.
Vágólapra másolva!
Forrás: https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/side-view-man-climbing-concrete-stairs-520162933?src=mGiJdWwVTy_Ncg27qQ2jtw-1-4

Sokunk fejében megszületik a vágy, hogy kipróbáljuk magunkat a tőzsde világában. Eljátszadozunk a gondolattal, hogy hogyan sokszorozhatnánk meg megtakarításainkat, vagy hogyan kereshetnénk elég pénzt pár óra tőzsdézéssel a mindennapos hajtás helyett. De megvalósítható mindez? És ha igen, akkor hogyan érhetünk el erre a szintre?

A kereskedők élete tele van izgalommal, és a komoly sikerek mögött legtöbbször megalapozott tudás és tapasztalat áll. Ha valaki már tisztában van a tőzsdézés alapjaival, akkor fontos az aktualitások alapos feltérképezése: Miről árulkodnak a piacok jelenleg? Hogyan láthatom át a chartokat? Mekkora tőkére van szükségem? Milyen stratégiát használjak? Milyen időtávban gondolkodjak?– Mind-mind fontos kérdések.

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd ha a kérdéseidre választ kapnál, mielőtt belevágsz a tőzsdézésbe, akkor vegyél részt az Admiral Markets ingyenes budapesti szemináriumán április 27-én a Park Inn by Radisson hotelben, és tanulj több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező kereskedőktől! Regisztrálj az eseményre ITT!

Az Apple, a Tesla vagy akár a Facebook – csak hogy néhányat említsünk a legnépszerűbb technológiai óriások közül - mind egy jó ötletből nőtték ki magukat, de ebben a befektetőiknek is kulcsfontosságú szerepük volt: Jól mérték fel a bennük rejlő lehetőséget. Tanulással és tapasztalatszerzéssel elérhető az a szint, amikor már nem szerencsejátékként tekintünk a tőzsdei eseményekre. A technológia dinamikus fejlődése miatt újabb és újabb startup cégek robbannak be a piacra, ahogy idén például a Lyft - az Uber eddigi legkomolyabb versenytársa - melynek IPO-ja 21%-ot emelkedett szinte azonnal a kibocsátása után.

Forrás: https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/futuristic-vehicle-graphical-user-interfacegui-intelligent-704103244?src=OHoI6fM1PQJUYUpyI9jxrQ-1-31

Azonban nem csak az új generációs tech cégek palettáján érdemes szemezgetnünk. A globális pénzügyi piacok történetében 2018 volt a legvolatilisebb év a 2008-as világválság óta. Számos esemény játszott közre abban, hogy a 2018-as chartok ennyi izgalommal szolgáltak, és tehetik még érdekesebbé a 2019-es évet is. A piacra elementális erőkkel hatnak a politikai események, így a Brexit körüli egyre húzódó bizonytalanság, vagy az Egyesült Államok és Kína között szikrázó kereskedelmi feszültségek idén sem kímélik a grafikonokat. Ennek okán érdemes lehet odafigyelni a londoni vagy a new yorki értéktőzsdén jegyzett részvényekre (amilyen a már fent említett Apple, vagy akár a Google és a Snapchat is), és az azokat magukba foglaló indexekre (pl.: DIJA30 vagy SP500).

Forrás: https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/brexit-blue-european-union-flag-great-1064025650?src=TqIz9OY5hJjAfdZ4boWEEQ-1-9

A 2019-es év már most igen fordulatos. Vegyük például a Boeinget, mely 737 MAX típusú gépeinek tragédiasorozata okán 25 milliárd dollárt veszített piaci értékéből. Ez történetének egyik legsúlyosabb árzuhanása. A kereskedőnek azt is el kell elsajátítania, hogy hogyan lássa meg a zuhanásokban a lehetőségeket, és hogyan mérlegelje az azokkal kéz a kézben járó kockázatokat.

Szeretnél többet tudni a tőzsdéről, és szakértők segítségével megérteni a jelentős pénzügyi mozgások mögött futó szálakat?

Az Admiral Markets egy olyan brókercég, melynek célkitűzése az, hogy ügyfelei saját fejlődésük által érjenek el sikereket kereskedésükben, mivel sok éves tapasztalata azt mutatja, hogy a megszerzett ismeretek bárki számára lehetővé teszik, hogy sikeres kereskedő válhasson belőle. Tőzsdeoktatásaink számodra is elérhetők, tekintsd meg őket ITT.

Források:

https://admiralmarkets.hu/analytics/traders-blog/lyft-ipo-1
https://admiralmarkets.hu/analytics/traders-blog/brexit-1
https://admiralmarkets.hu/analytics/traders-blog/kina-usa
https://admiralmarkets.hu/analytics/traders-blog/boeing

Kockázati figyelmeztetés

Az Admiral Markets által kínált pénzügyi instrumentumokkal (CFD-k, ETF-ek, részvények) történő kereskedés magas kockázatot hordoz magában, mely összetett természetéből kifolyólag nem megfelelő minden befektető számára. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoz, konzultáljon egy független pénzügyi tanácsadóval, aki biztosítja arról, hogy érti a kockázatokat. Olvasson többet az admiralmarkets.hu weboldalon.

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 85%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.