Vajon mire költ a világ leggazdagabb embere?

Ennyit keresnek a leggazdagabbak – galéria, Jeff Bezos
1, Jeff Bezos (Amazon) – 4,4 millió dollár, átszámítva 1,24 milliárd forint
Vágólapra másolva!
Amikor álmodozunk arról, hogy majd mit veszünk a pénzünkből, ha gazdagok leszünk, többnyire egy drága autó, egy luxusingatlan és jól fialó befektetések ragadják meg a képzeletünk világát. De mi a helyzet Jeff Bezossal, az Amazon vezetőjével, aki tényleg elérte ezt az álmot? Vajon mire költ a világ leggazdagabb embere?
Vágólapra másolva!

Következzen 12 vagyontárgy, amelyet a világ leggazdagabb embere birtokol:

1. Egy ház, amely múzeum volt: 23 millió dollár

Jeff Bezos tulajdonában van egy ház Washingtonban, amely korábban a Textil Múzeum volt. Bezos 2016-ban 6,73 milliárd forintnyi összegért vásárolta meg az ingatlant. A ház jelenleg felújítás alatt áll, de ha egyszer elkészül, 11 hálószoba, 25 fürdőszoba, öt nappali és két lift lesz benne.

2. Magánrepülőgép: 65 millió dollár

Egy magánrepülőgép valójában nem luxus, hanem szükséges közlekedési eszköz egy olyan ember számára, mint Jeff Bezos. A világ leggazdagabb embere egy Gulfstream G-650ER-en utazik, amely a világ egyik leggyorsabb magángépe. 19 milliárd forintnyi dollárt költött rá az Amazon vezére.

3. 10 ezer évig járó óra: 42 millió dollár

Jeff Bezos 12,3 milliárd forintnyi összeget fektetett be egy olyan órába, amely 10 ezer évig jár majd. Az óra Texasban épül.

4. Ezer négyzetméteres lakás New Yorkban: 17 millió dollár

A New York-i előkelő Central Park West területén Bezos három egymás melletti lakás tulajdonosa, melyek együttesen ezer négyzetmétert tesznek ki. 5 milliárd forintot érnek az ingatlanok.

5. 141 éves újság: 230 millió dollár

A Washington Post az egyik legnagyobb napilap az Egyesült Államokban. Jeff Bezos mai árfolyamon 67,3 milliárd forintnyi összegért vásárolta meg 2013-ban.

6. Rakétagyár az űrutazók számára

Bezos egyik szenvedélyes projektje a Blue Origin repülőgép-társaság. A céget az Amazon vezére abból a célból finanszírozza, hogy mielőbb elinduljon a megfizethető, kereskedelmi célú űrutazás, vagyis az átlagemberek is lehessenek majd űrturisták.

Jeff Bezos amerikai üzletember, az Amazon alapító elnök-vezérigazgatója a Blue Origin nevű cégének a holdutazásra tervezett ember nélküli űrhajójáról beszél Washingtonban 2019. május 9-én Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky

7. Robotkutya

2018-ban Jeff Bezos egy fotót tett közzé a Twitteren, melyen egy robotkutyával sétál. A Spot Mini nevű kutyát a Boston Dynamics cég alkotta meg. Nem egyértelmű, hogy Bezos tulajdonában van-e a kutya, mindenesetre a Twitteren saját kutyájaként hivatkozik rá.

Jeff Bezos szinte bármit megvehet a világon, amit csak szeretne Forrás: Picture-Alliance/AFP/Regina Wagner/Geisler-Fotopress

8. Egy ház Hollywood legfelkapottabb környékén: 25 millió dollár

A spanyol stílusú kastély Beverly Hillsben (Kalifornia) található. A hét hálószobás, hét fürdőszobás házban megvilágított teniszpálya, hatalmas úszómedence, négy szökőkút, melegház és egy hatkocsis garázs is található, 7,3 milliárd forintnyi összegért.

9. Autók

Meglepő módon nem halmozott fel luxusautókat a világ leggazdagabb embere. A két ismert autója meglehetősen szerény: egy Honda Accord és egy régi Chevrolet Blazer.

10. Egy tóparti ház Seattle-ben (Washington), ahol Bill Gates a szomszédja: 10 millió dollár

Ezt az ingatlant Bezos még 1998-ban vásárolta meg - mai árfolyamon - 2,9 milliárd forintnyi összegért. A birtok két rezidenciával rendelkezik: egy 1900 négyzetméteres öt hálószobával, négy fürdőszobával, egy 770 négyzetméteres pedig öt hálószobával és négy fürdőszobával.

11. Egy hatalmas Amazon-campus Seattle-ben: 4 milliárd dollár

Az Amazon Seattle-i campusa, amely a Bezos tulajdonában van, négy belvárosi blokkban helyezkedik el. Az egyiket Szféráknak hívják, itt egy trópusi erdőt rendeztek be. A komplexum 1170 milliárd forintnyi összeget ér.

12. 12 ezer hektáros birtok Texasban

Jelentések szerint Bezos egyik komoly birtoka Texasban található. Egy 12 ezer hektáros területről van szó, mely közel van a Blue Origin gyárhoz.

Forrás képekkel: Gadgetsnow.com