Árverezéssel mentik a vadakat Afrikában

2019.06.17. 10:14

Árverésre bocsát ezer vadállatot az aszály miatt természeti vészhelyzetet hirdető Namíbia, hogy csökkentse az állatállomány várható veszteségét és 1,1 millió dollár (314 millió forint) bevételhez jusson egyes állatfajok megmentése érdekében – jelentette be a környezetvédelmi minisztérium.

Az afrikai országban az elmúlt évek legsúlyosabb aszálya tombol. A helyi meteorológiai intézet becslése szerint az ország egyes részeiben 59-90 éve nem látott szárazság pusztít.

IllusztrációForrás: AFP/STR/Tony Karumba

Tekintettel arra, hogy ez az év aszályos, a minisztérium el akar adni természetvédelmi területeken élő különböző fajú állatokat, hogy előteremtse a nemzeti parkok és vadvilág kezeléséhez szükséges összeget" – közölte Romeo Muyunda.

"Parkjaink nagy részében rendkívül rosszak a legelési feltételek, és ha nem csökkentjük az állatok számát, többen éhen fognak pusztulni közülük" – tette hozzá a szóvivő.

A mezőgazdasági tárca áprilisi jelentése szerint 2018-ban 63 ezer állat hullott el az aszály miatt.

IllusztrációForrás: pexels.com

Namíbia a héten jelentette be, hogy a kormány ezer állatot – 600 bivalyt, 150 vándorantilopot, 65 nyársas antilopot, 60 zsiráfot, 35 jávorszarvast, 28 elefántot, 20 impalát és 16 kudut - áruba kíván bocsátani, hogy szert tegyen a fajmegóváshoz szükséges 1,1 millió dollárra.

Jelenleg 960 bivaly, 2 ezer vándorantilop, 780 nyársas antilop és 6.400 elefánt él a namíbiai nemzeti parkokban.

Namíbia nemzetközi segítséget is kért. "A namíbiaiak nagy részének túlélése veszélyben van, főként a mezőgazdaságból élőké" – jelentette ki májusban az ország miniszterelnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK