Egymásba csavarható sörösdobozokkal szabadulnak a műanyagtól

sörfőzés
Bizonyított, hogy a mértékletes sörivóknál kisebb a szívbetegségek kockázata
Vágólapra másolva!
A Corona egy újfajta sörcsomagolási kísérletet tesztel annak érdekében, hogy elhagyhassa a sörösdobozokat összefogó műanyag gyűrűket. Az új fémdobozok felső és alsó peremmel vannak ellátva, amelyekben nagy emelkedésű menetek vannak. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan egymáshoz csatlakoztassák, és ezzel egymásra rakják a dobozokat.
Vágólapra másolva!

A Corona Fit csomagokat kifejezetten ehhez funkcióhoz tervezték. A Corona nem csak a környezetbarátabb csomagolás felfutását várja a fejlesztéstől, hanem azt is, hogy

az egymásba tekerhető sörösdobozok szélesebb csomagolási variációt eredményeznek, hiszen a klasszikus hat helyett akár tíz dobozt is egyetlen kötegben lehet tartani.

Persze egy ilyen köteget már nem kényelmesebb hazavinni, mint egy hagyományos hatos csomagot.

A sörkedvelőknek fejleszti Mexikóban tesztelt csomagolását a Corona Forrás: pexels.com

A hatos kötegelésű csomagolás nagy kihívás az italgyártó ipar számára, mivel a világ szeretne megszabadulni az egyszer használatos műanyagoktól, így a vállalatok küzdenek az alternatívák megtalálásáért.

A Corona reméli, hogy az új, egymásba csavarható dobozok lehet erre a megoldás.

Az új csomagolás bemutató videója az alábbi:

A videóban Carlos Ranero marketingigazgató azt mondja, hogy az italgyártásban számos megoldás létezett már a műanyag használatának csökkentésére; azonban ezek egyikét sem fogadtak el teljes mértékben, mert más anyagok használatát igénylik. Az ő megoldásuk azonban nagyon egyszerű megközelítést kínál, amely anyagi előnyök mellett a műanyagok teljes száműzésével is jár a csomagolásban.

Az újfajta dobozokat jelenleg Mexikóban tesztelik. Ha sikeresnek bizonyulnak, más piacokon is bevezetik azokat - írja a Foxnews.