A vártnál jobb negyedéves eredményről jelentett a Hasbro, köszönhetően két amerikai mozisiker, a Bosszállók: Végjáték című film és a Pókember új részét övező érdeklődés miatt, aminek köszönhetően alaposan megugrottak a filmek világához köthető akciófigurák eladásai.

A Hasbro adózott eredménye 8,9 százalékot emelkedett éves összehasonlításban, 984,5 millió dollárra, az előzetesen várt 956,8 millió helyett. Ez jóval több, mint a korábbi elemzői konszenzusok értéke - írja a Reuters.

Fiatal kínai rajongók a Bosszúállók premierjén, a film karaktereinek öltözveForrás: AFP/Imaginechina/Ge Jinfh

A nettó bevétel ugyanakkor jelentősen csökkent, 13,4 millió dollárra (11 centre részvényenként), a június 30-án zárult második negyedév végére. Ez jelentős mérséklődés az egy évvel korábbi, 60,3 millió dollárról (48 cent részvényenként).

A vállalat közzétette jelentésből ugyanakkor kiderül, hogy a cégnél vélhetően egyáltalán nem szomorkodnak. Készpénzállományuk elegendő a további termékfejlesztések céljaihoz, éves szinten pedig 1,7 milliárd dolláros bevételt várnak, ami 6 százalékos növekedés lenne 2018-hoz képest.