Vigyázzon, egy streaming szolgáltató nevében támadják a netezőket

adathalászat
Computer hacker, conceptual image.
Vágólapra másolva!
Az Origóhoz eljutott információk szerint, a Netflix nevében küldenek minden bizonnyal rossz szándékú, adathalász elektronikus leveleket csalók magyar nyelven, nem vagy nemcsak az előfizetéssel rendelkezőknek.
Vágólapra másolva!

Megtévesztő leveleket kaphatnak a magyarországi internetezők is a Netflix nevében, melyben a népszerű streaming szolgáltató nevével visszaélők adategyeztetésre szólítják fel az elektronikus postafikókok tulajdonosait.

Illusztráció Forrás: AFP/Science Photo Library/Igor Stevanovic

Bár a levél szerkesztése és a benne elhelyezett, kattintható nyomógomb alapján a professzionalitás és a hivatalosság látszatát igyekszik kelteni, pontatlan magyarsággal, anomáliákkal megfogalmazott szövege - ideértve a tárgymező tartalmát is - árulkodó lehet. Ahogy óvatosságra inthet az is, hogy a feladó email címében, bár a "Netflix" név szerepel küldőként, az ahhoz tartozó, strukturálatlan email cím bizonyosan nem a szolgáltatóé.

Érdemes tehát körültekintően eljárni, ha ilyen levelet kap:

A Netflix nevében a magyar internetezőket is támadják az adathalászok Forrás: Origo

Amennyiben email fiókjában ilyen levéllel találkozik, úgy az abban elhelyezett linkekre vagy gombokra semmiképp

ne kattintson rá, hiszen azok feltehetően egy "áloldalra" irányítják, ahol ha megadja személyes vagy pénzügyi adatait, akkor azok illetéktelen kezekbe kerülnek.

Ha ilyen levele érkezik, azt azonnal törölje, majd a biztonság kedvéért, ürítse ki email fiókjának "Kuka" vagy "Szemetes" nevű mappáját is.