A Coca-Cola forgalmazza az italt, amire titokban majdnem mindenki vágyott

2019.08.29. 12:34

Magyarországon először a Coca-Cola HBC Magyarország kezdi meg a Fluére, az alkoholmentes párlat forgalmazását. Az ellentmondásosnak hangzó, és Európában is újdonságnak számító ital az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok fontos alapanyaga lehet a jövőben, írja a vállalat az Origóhoz eljuttatott közleményében.

A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az új italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi. A Fluére az alkoholos italok élményét nyújtja, az alkoholmentes italok biztonságával.

„Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok iránti kereslet megnövekedésével egy új, prémium kategóriát megalkotva lépünk a piacra a Fluére-rel. Augusztus végétől az alkoholos koktélok ízvilágához hasonló italokat élvezhetnek majd azok is, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt" – mondta Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője, a termék hazai bevezetése kapcsán.

Az alkoholos italok élvezetét ígéri a termék, alkohol nélkülForrás: Coca-Cola

Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte erősödőben van, amely a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok, ám a vállalat, közlése szerint, ezúttal egy olyan új kategóriával állt elő, amely eddig teljesen ismeretlen volt: az alkoholmentes párlattal. 

Az új kategória bevezetését egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi lehetővé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. Az ital összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy rézüstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt. Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és magas minőségét. 

A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít. 

Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt hozzávalója lehet a fűszeres ital.