Egy új pop-up hotel 95 ezer euróért (31 millió forint) kínál egy éjszakát az Északi-sarkon – írja a CNBC.

A finn luxus pop-up szálloda vendégei az északi póluson felállított iglukban pihenhetnek a csillagok alatt.

IllusztrációForrás: Facebook/Luxury Action

A Luxury Action szállodája a legészakabbra fekvő pihenőhely a világon, a vendégek csupán 2020 áprilisában érkezhetnek meg a különleges szállodába, ugyanis ez az év egyetlen hónapja, amikor biztonságos az Északi-sarkon az utazás.

Az Északi-sark a Föld egyik legexkluzívabb úticélja" – nyilatkozta Janne Honkanen, a Luxury Action vezérigazgatója.

A 95 ezer eurós ajánlatának részeként két éjszakát lehet eltölteni a norvég Svalbard-szigeteken, és egy éjszakát az Északi-sarkon. Az ár tartalmazza az utazást, az étkezéseket, a biztonsági szakértőket valamint az útikalauzt is.

IllusztrációForrás: Facebook/Luxury Action

Az Északi-sarkon felállított kunyhók fűtött üvegét szélsőséges sarkvidéki időjárási körülmények között tesztelték, és az időjárási viszonyoknak megfelelően lehet őket szükség szerint tovább szállítani. Az átlátszó mennyezet és falak lehetővé teszik a látogatók számára, hogy megcsodálják a Sarkkört, valamint az Északi-fényt is.

A vendégeknek arra is lehetőségük van, hogy mindhárom éjszakát a Svalbard-szigeteken töltsék, ennek az ára 48 ezer euró (15,9 millió forint), és nem korlátozódik az év egyetlen hónapjára.

Az ötcsillagos pihenéseket kínáló 2006-ban alapított cég vezérigazgatója elmondta, a vállalat fenntartható vakációkat kínál, amivel felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás hatására is.