Ez lehet az üzleti repülőgépek új királya

magángép magán repülő
Female businesswoman preparing to travel in private jet at airport
Vágólapra másolva!
Az amerikai Gulfstream bemutatta új üzleti jet-jét, a G700-as típusjelzésű fejlesztést, amellyel a konkurens Bombardier hasonló repülőgépével vennék fel a versenyt.
Vágólapra másolva!

A légiközlekedés kapcsán is megfogalmazott klímaaggodalmak ellenére, a világ repülőgépgyártói e közlekedési forma további térhódítására számítanak, ezért is dolgoznak újabb és újabb fejlesztéseken vásárlóik részére - ez is kiderült Las Vegasban, ahol a világ legnagyobb, üzleti magángépeinek rendezett kiállíásán a Gulfstream bemutatta régóta várt új fejlesztését.

A Reuters beszámolójából kiderül, hogy a G700-as műfajának egyik legnagyobbja lesz. A vállalat elnöke a leleplezéskor elmondta: a repülőgép a Rolls-Royce gyártotta hajtóművekkel készül, 19 utas szállítására képes, és egyszerre akár 6 fő is étkezőasztalhoz ülhet kabinjában, vagy épp üzleti megbeszélést tarthatnak abban.

A 75 millió dolláros listaáron rendelhető gép rendelkezik a leghosszabb, legszélesebb kabinnal az üzleti célú magángépek világában

- tette hozzá Mark Burns.

A szállítások várhatóan 2022-ben indulnak meg.

A cég megerősítette, már 10 darabos előrendelést vett fel az új típusra a Qatar Airways üzleti utakkal foglalkozó leányvállalatától.

Az amerikai gyártó új gépét a konkurens Bombardier Global 7500-as típusa kihívójának szánja. Igaz, ennek szállítása már 2021-től megkezdődhet, 73 millió dolláros darabonkénti áron.

Képünk illusztráció! Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Raphye Alexius

Egy másik konkurens gyártó, a brazil Embrarer egyelőre annyit árult el, összesen 64 üzleti repülőgépre van előrendelésük, 1,4 milliárd dollár értékben, különböző típusokra. Egyik legfontosabb vevőjükként a Flexjet-tet, a magánrepülőgépek üzemeltetésével foglalkozó vállalatot nevezték meg.