Minden újonnan elkészült Boeing 737 Max gépet ellenőrizni fognak

Boeing 737 max
Boeing 737 MAX
Vágólapra másolva!
A szövetségi légügyi hatóság (Federal Aviation Administration, FAA) a CNBC értesülései szerint minden új Boeing 737 Max gépet egyenként fog ellenőrizni mielőtt azok forgalomba állhatnak, ezzel tovább bonyolódik a repülőgépgyártó körül kialakult helyzet.
Vágólapra másolva!

A Boeing ugyan úgy tervezte, hogy még idén újra indulhat az elkészült Boeing 737 Max gépek leszállítása, azonban erre egyre kevesebb az esély.

Boeing 737 MAX Forrás: Wikimedia

Az FAA a héten levélben értesítette a repülőgépgyártót, hogy egyesével át akarják vizsgálni az összes újonnan elkészült gépet, ez pedig jó ideig eltarthat és egyenlőre időpont sincs kitűzve azzal kapcsolatban, hogy mikor engedik vissza ezt a típust a piacra.

Az FAA a levélben kiemelte, hogy a közösség érdekeit és a repülés biztonságát tartják a legfontosabbnak, ezért nem fogják elsietni a döntést.

A Boeing azzal kapcsolatban nem nyilatkozott, hogy a mostani fejlemények mennyire hátráltatják a vállalat azon célját, hogy az idei negyedik negyedévben ismét piacra kerülhessenek a 737 Max gépek. A vállalat egyik képviselője elmondta, hogy üdvözlik az FAA döntését és a Boeing álláspontja szerint is az utasok biztonsága a legfontosabb.