Megkezdődött a téli szezonális élelmiszer-biztonsági ellenőrzés

hal halpiac
Vágólapra másolva!
Vasárnap elindult az egész hónapban tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, mely elsősorban az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásokra összpontosít.
Vágólapra másolva!

Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja. A célterületeknek megfelelően kiválasztott élelmiszerlánc-szereplőket a járási kormányhivatalok szakemberei, valamint a Nébih állami halőrei és borászati felügyelői ellenőrzik.

Idetartoznak többek között az édesipari termékek, valamint a hús- és húskészítmények előállítói és forgalmazói, de a zöldség-gyümölcs árusok, a piacok és vásárok élelmiszer-forgalmazói, illetve vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A téli szezonális ellenőrzés-sorozat „hagyományosan" kiemelt termékei közé tartoznak

az édességek, a borok, a pezsgők, a pálinkák és egyéb szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök.

Elkezdődött az év végi ünnepekhez kötődő árusok és árucikkek élelmiszerbiztonsági ellenőrzése Forrás: Shutterstock

Mindezek mellett a friss húsok, a halak és haltermékek, a pácolt és füstölt húskészítmények, valamint a különféle virslik ellenőrzése sem marad el.

Az ellenőrzés-sorozat legfőbb célja, hogy

az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a lakosság asztalára.

A téli szezonális akció december 31-ig tart.

Forrás: Kormány.hu