Ezen a szakon már frissdiplomásként is 350 ezret lehet keresni

pénz, vagyon
Lillian Malrup kétszer is mesés vagyonnal gazdagodott
Vágólapra másolva!
Mit csinál valójában egy pénzügy és számvitel szakos hallgató? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?
Vágólapra másolva!

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Merthogy az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a pénzügy és számvitel szak egyike a legnépszerűbb képzésnek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2017-ben 3 706 fő
  • 2018-ban 4 023 fő
  • 2019-ban 4 471 fő volt.

De mit ad a képzés?

A felvi.hu-n található képzési leírás alapján korszerű, nemzetközi követelményeknek megfelelő közgazdasági műveltséggel, pénzügyi és számviteli alkalmazásokhoz elméleti ténybeli és módszertani ismeretekkel rendelkeznek, akik ezen a szakon végeznek.

De képesek az adatok valósághű előállítására, hasznosítására, a tudástőke, mint szervezeti vagyon gyarapítására,

a pénzügyi és számviteli rendszerek átlátására, működtetésére, fejlesztésére, stratégiai döntések meghozatalára, korszerű tervezési, gazdálkodási, elszámolási, kontrolling eljárások és módszerek alkalmazására. Továbbá az intézményi feltételek formálására, nemzetközi, országos és regionális vállalkozások információs rendszerének áttekintésére, működtetésére,

fejlesztési céljainak megvalósítását szolgáló helyzetfelmérésre és javaslattételre, az érdekegyeztetési folyamatok koordinálására.

Mekkora a kezdőbér?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 357 252 forint az átlagbér.