Húsipari gigafúzió a hazai piacon: felvásárolták a Ságát

leggazdagabb családok
Kisvárda, 2014. július 3. Bárány László tulajdonos beszédet mond a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good Cégcsoport korszerűsített és bővítet kisvárdai üzemének avatásán 2014. július 3-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Megvette az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. A vételárat már kiegyenlítették.
Vágólapra másolva!

A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta.

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260.

Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa - a felvásárlással bővíteni szeretnék a termékkínálatot Forrás: MTI/Balázs Attila

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretnék a termékkínálatot - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztések indulnak a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett

nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése,

ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret.