Újabb őrület terjed a neten, az emberek hangszertokba gyömöszölik magukat

Vágólapra másolva!
A Yamaha japán hangszergyártó nemrégiben Twitter-üzenetben egy olyan felhívást posztolt, amelyben arra intette vásárlóit, hogy lehetőleg rendeltetésszerűen használják az általa gyártott hangszerdobozokat, mert azok nem emberek szállítására, kicsempészésére valók. A világhálón ugyanis egy újabb őrület, a Carlos Ghosn challenge vette kezdetét, aminek az a lényege, hogy sorra kerülnek fel a netre olyan felvételek, amelyeken a rajtuk szereplők hangszertokba gyömöszölve magukat, a Nissan volt vezérének szökését próbálják meg eljátszani.  
Vágólapra másolva!

A Yamaha ezért arra kért mindenkit, hogy hagyjon fel olyan fotók készítésével, illetve azok közzétételével a közösségi médiában, amelyeken éppen egy hangszertokba igyekeznek beszuszakolni magukat. Ez a cég szerint ugyanis balesetveszélyes lehet - emeli ki a Guardian cikke.

A hangszergyártó cég azért volt kénytelen ilyen felhívást közzétenni, mert

az utóbbi hetekben a tavaly év végén Japánból egy hangszertokban kimenekített Nissan-vezér kalandos szökése nyomán egyre népszerűbbé vált egy újabb kihívás, a Carlos Ghosn challenge.

Majdnem tökéletesen el lehet rejtőzni egy nagybőgő tokjában Forrás: Twitter/TF1LeJT

Számtalan olyan fénykép került fel a netre, amelyeken a rajtuk látható szereplők azt próbálják meg imitálni, hogyan bújhatott be Carlos Ghosn egy hangszertokba. Az egyik ilyen vicces felvétel például egy fiatal hölgyet ábrázol, teljesen összegömbölyödött testtartásban egy párnázott hárfadobozban, egy másik pedig egy harmincas éveiben járó férfit, akinek csak a feje és a lába lóg ki egy méretes gitártokból.

Jópofa fotók a Carlos Ghosn challenge jegyében Forrás: Twitter/FRANCE 24

A legkülönfélébb hangszerek széles választékát gyártó Yamaha időközben jóleső megnyugvással állapította meg, hogy kezdeményezése pozitív fogadtatásra talált, hiszen néhány nap alatt több mint 86 ezren lájkolták felhívását a Twitteren.

Ötezer dolláros borravalót adott a milliárdos

Ernie Boch bostoni milliárdos 5 ezer dollárnyi (1,5 millió forint) borravalót hagyott a 157 dolláros (48 ezer forint) éttermi számlája mellett egy, a közösségi médiában terjedő kihívás keretében - írja a Business Insider. Boch a Salisburyben található Seaglass étteremben adta az elképesztő borravalót, amit a szerencsés felszolgáló, Jennifer Navaria a Facebookon osztott meg.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Ghosnt még 2018 novemberében tartóztatták le csalás vádjával, majd nem sokkal később egyebek között pénzügyi visszaélés miatt perbe is fogták. Az üzletember kezdettől fogva tagadta az ellene felhozott vádakat, majd tavaly decemberben Japánban megszökött a háziőrizetből, és akciófilmekbe illő körülmények között Libanonba távozott.

Carlos Ghosn, a Nissan korábbi vezére Forrás: AFP/The Yomiuri Shimbun

Mint utólag kiderült, a távol-keleti szigetországban a Kansai nemzetközi légikikötőben szállt repülőre, ahol úgy sikerült átcsúsznia az ellenőrzésen, hogy a hangfaldoboz, amelyben elrejtőzött, méreténél fogva túl nagy volt ahhoz, hogy a röntgenszkenner át tudja vizsgálni. Később a hangfaldobozt - amelyre több lyukat is fúrtak, hogy a szökésben lévő Ghosn kapjon levegőt - megtalálták a repülőgép hátsó kabinjában.