2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

SK Innovation Komárom akkumulátor
Az SK Battery Hungary üzemcsarnoka 430 ezer négyzetméteren fog elterülni Budapesttől mintegy 110 kilométerre, a Komárom-Esztergom megyei Komáromban. A tömeggyártás 2020-ban veszi majd kezdetét, ekkor a gyártott akkumulátorok kapacitása 7,5 GWh lesz, ami nem kevesebb mint 250.000 autó kiszolgálására elegendő. Az akkumulátorok harmadik generációs EV-akkumulátorok lesznek, amelyek egyetlen töltéssel akár 500 kilométeren keresztül töltöttséget biztosítanak.
Vágólapra másolva!
A dél-koreai SK Innovation, amely eddig 177,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és 750 magyar embernek ad munkát, az Origo értesülései alapján most újabb nagyberuházást fog végrehajtani, 238,5 milliárd értékben. Az elektromos járművekbe akkumulátorokat gyártó cég két magyarországi gyárának együttes értéke 416 milliárd forint lesz, és összesen 2500 embert fog foglalkoztatni. Az Origónak a nagyberuházásról szóló információit megerősítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás. 
Vágólapra másolva!

A kormány mindent megtesz a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ezzel párhuzamosan pedig azért dolgozik, hogy minél kevesebben veszítsék el a munkahelyüket a koronavírus miatt, illetve a későbbiekben a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben sikerüljön munkát találni.

Ennek egyik kulcsa, hogy Magyarország a jövőben is a befektetők egyik legkedveltebb helyszíne maradjon.

A befektetések a jövőben is munkahelyeket és megélhetést jelentenek majd számos magyar családnak. A magyar emberek büszkék és tehetségesek,

nem segélyből akarnak élni, hanem munkából, a beruházások támogatásával a kormány ebben nyújt segítséget.

Az egyik kiemelt beruházó hazánkban a dél-koreai SK Innovation, a cég eddig 177,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, első, Komárom melletti gyárában 750 főt foglalkoztat.

Az SK Innovation már meglévő, Komárom melletti gyárának a modellje. Forrás: SK Innovation

Az Origo értesülései alapján, szintén Komárom mellett,

2019 februárja óta zajlik a dél-koreai cég második magyarországi gyárának az építése, amelynek a költsége 238,5 milliárd.

A két gyár együttes értéke 416 milliárd forint lesz, és 2023-ra

összesen 2500 ember dolgozhat majd bennük.

Az SK Innovation egyébként elektromos meghajtású gépjárművekbe való akkumulátorok gyártásával foglalkozik.

Lapunknak a beruházással kapcsolatos értesüléseit megerősítette Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Az államtitkár szerint

A gyártási technológia telepítése elengedhetetlenül fontos, így azért, hogy a beruházás mielőbb befejeződhessen a cég a lehető legszigorúbb feltételek mellett engedélyt kapott arra, hogy a gyárépítéshez nélkülözhetetlen technikusait Magyarországra hozza.

Menczer Tamás elmondása alapján, ezek a technikusok speciális tudással rendelkeznek, és ezért kell őket hazánkba szállítani.

Az államtitkár közölte, hogy

a nélkülözhetetlen tudású szakemberek vasárnap, tehát a mai napon megérkeztek Magyarországra.

Azért, hogy a mintegy 250 technikus egészségügyi kockázatot ne jelentsen, szigorú szabályokat kell betartaniuk, és természetesen ellenőrzésen estek át:

  • Dél-Koreában tesztelték, ellenőrizték őket, mindannyian negatív eredménnyel rendelkeznek
  • A koronavírusteszt után elkülönítették őket az indulásig
  • Magyarországon csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a kettő között a vállalat szállítja őket
  • Magyarországi tartózkodásuk során minden nap kétszer esnek át egészségügyi ellenőrzésen.

Fentieknek megfelelően

a dél-koreai technikusok a magyar emberekre nem jelentenek veszélyt,

ugyanakkor a munkájuknak köszönhetően elkészülhet egy olyan gyár, amely a következő időszakban a magyar gazdaság egyik zászlóshajója lehet.