Szeptembertől már termel a BM Heros új kaposvári gyára

A BM Heros Zrt. technikusai lélegeztetőgépet szerelnek össze - az új kaposvári gyárban ősszel indul majd meg a sorozatgyártás
Vágólapra másolva!
Várhatóan szeptemberben indul a termelés az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. 810 millió forintból épülő kaposvári gyártóközpontjában - közölte Szita Károly polgármester a létesítmény bokrétaavatóján.
Vágólapra másolva!

A regionális szervízt és tanműhelyet is magába foglaló gyártóközpont a város új, 32 hektáros keleti ipari parkjának első vállalkozása, amely jól reprezentálja a törekvést a város 21. századi újraiparosítására.

Kaposvár a település vezetője szerint minőségi munkahelyeket szeretne, amelyek megerősítik a munka, a munkás, a szakmáját mesteri módon végzők becsületét is.

Rajnai Attila, a BM Heros vezérigazgatója elmondta:

a vállalat a tűzoltójárművek mellett mentőgépjárműveket, más gépjárműveket, speciális eszközöket, konténereket és most lélegeztetőgépeket is gyárt, és igyekszik portfólióját folyamatosan bővíteni.

A BM Heros Zrt. technikusai lélegeztetőgépet szerelnek össze - az új kaposvári gyárban ősszel indul majd meg a termelés Forrás: MTI/Mónus Márton

Terveik között egy 16 személyes minibusz gyártása is szerepel, amely iránt nagy kereslet mutatkozik.

Kiss László, a gyártócsarnok beruházója, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) vezérigazgatója közölte, hogy a cégük feladata az, hogy gyorsan, hatékonyan, piaci alapon elégítse ki a gazdasági, kormányzati szektor szereplőinek ipari ingatlanok iránti igényeit, így fejlesztéseikkel fontos nemzetgazdasági célokat támogatnak a gazdaságvédelmi akciótervvel összhangban.

A NIPÜF országszerte ezer hektáron rendelkezik fejlesztésre előkészített, közművesített területekkel, a NIPÜF-csoport mostanáig több mint 155 ezer négyzetméternyi létesítményt adott bérbe, és több mint 280 hektárnyi telket értékesített fejlesztési céllal.