Januártól akár 1 forintot is kifizethetünk bankkártyával

MasterCard MasterCard contactless kampány paypass fizetés érintés nélkül  bankkártya kártyaolvasó kártyaleolvasó
Budapest, 2009. szeptember 24. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert, melyet egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutattak be. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
A kisboltokban sem lesz szükség készpénzre januártól, nem köthetik többé összeghatárhoz a bankkártyás fizetést az üzletekben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.
Vágólapra másolva!

A szombati lapszámban megjelent cikkben Tállai András azt mondta, hogy jövőre több százezer gazdasági szereplőnél fizethetnek az ügyfelek elektronikus módszerrel. Így a közértek, az edzőtermek, az autószervizek és az ázsiai éttermek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket - hangsúlyozta.

A Magyar Nemzet felidézte: az Országgyűlés nemrég törvényben mondta ki, hogy

a jövő év első napjával minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést,

amelyik online pénztárgépet működtet. Az államtitkár közölte, hogy még nagyjából hatvanezer cég nem felel meg a feltételeknek.

Forrás: MTI/Földi Imre

Kiemelte, hogy összeghatár nélkül el kell fogadni a banki fizetést, tehát

az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk.


Tállai András azt mondta, hogy jobb alkalom nem is lehetett volna a változtatás bevezetésére. Mivel a koronavírus akár készpénzen is terjedhet, a modern fizetési lehetőségek szorgalmazása hatékony a járvány ellen - jelentette ki a politikus, hozzáfűzve, hogy az újítás mögött gazdasági és fogyasztóvédelmi indokok is meghúzódtak.