Örülhetnek az Xbox-tulajdonosok a Microsoft bejelentése után

Apple TV 4K
Apple TV (2017)
Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette hivatalos oldalán, hogy az Apple TV applikáció elérhetővé válik az Xbox One-on, Series S-en és a Series X-en, világszerte november 10-től. Az applikáció lehetőséget ad arra, hogy többezer sorozatot, filmet érjenek el a felhasználók a konzolokon keresztül globálisan.
Vágólapra másolva!

A cég hozzátette, hogy további streaming applikációk lesznek elérhetők az új generációs készülékeiken. Többek között a Netflix, Disney Plus, HBO Max, Youtube, Spotify és Twitch is letölthető lesz. Az Xbox Series X és Series S egyaránt támogatja a Dolby Vision és Dolby Atmos programokat, melyek olyan alkalmazások működéséhez szükségesek, mint a Netflix és a Disney Plus.

Illusztráció Forrás: Apple

A vállalat következő generációs konzoljai továbbra is támogatni fogják a meglévő Xbox One kiegészítőket, beleértve a média távirányítót is, amely megkönnyíti a streaming applikációk használatát. Viszont, az újabb generációs készülékeken, a Microsoft már a távkapcsoló funkcióit is beleépítette a kontrollereibe.

A konzolokon az applikáción keresztül több 100 ezer film és sorozat válik elérhetővé, amit reklámmentesen, online nézhetnek a felhasználók.

A közlemény szerint, a legtöbb streaming platformra a konzolon keresztül is előfizethetnek az ügyfelek, azonban nem csak a Microsoft felhasználok örülhetnek, hiszen a Sony már korábban bejelentette, hogy az alkalmazás november 12-én fog megjelenni a PlayStation 5 eszközökön.