A lángszórók után most a tequiláját kapkodták el Elon Musknak

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center on March 9, 2020, in Washington, DC. - President Donald Trump sided with Tesla on May 12, 2020, calling for California authorities to allow the reopening of the electric carmaker's assembly plant after company chief Elon Musk said he was defying local authorities. Trump's comments came a day after Musk said he was restarting production at the plant in Fremont, California and after a series of angry tirades against the state's lockdown policies to contain the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk, a vállalat vezetője, beváltotta évekkel ezelőtt a Twitteren tett ígéretét, és a Tesla piacra dobta saját márkás tequiláját. Az online forgalomba került terméket azonnal elkapkodták.
Vágólapra másolva!

Az agávé alapú italt - az agávé egy, a spárgafélékhez tartozó növény - két évvel ezelőtti bejelentésekor egy nyelvi leleménnyel élve, "Teslaquila" néven kezdték emelgetni a vállalatnál. Musk ötletét 2018-ban egyébként sokan csak viccnek gondolták, mivel áprilisban a bolondok napján tweetelt arról, de most bizonyossá vált, hogy nem pusztán humorizált vele.

Az akkor megszellőztetett képen látható italosüveg egyébként közel ebben a formában valósult meg mostanra:

null

null

Legalábbis erre utal az, hogy miután a társaság megjelenítette weboldalán a terméket, annak készletét azonnal leapasztották a megrendelések, pedig egyetlen palackért 250 dollárt (kb. 75 ezer forintot) kell fizetni.

Valószínű azonban, hogy érkezik majd abból az utánpótlás, erre az utal, hogy a cég szerint a Tesla tequilája csak az USA bizonyos államaiban lesz elérhető.

A milliárdos vállalkozó megvalósította viccnek gondolt ötletét Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Mexikóban egyébként nem lelkesültek túlságosan az ötletért. Az ott működő Tequila Szabályozó Tanács egyenesen azt közölte Musk két évvel korábbi bejegyzése után, hogy a "Teslaquila" márkanév a tequila szót idézi, ami viszont különleges védettséget élvez, idézi fel a Reuters.

Nem a saját márkás tequila a vállalat első, szokatlan, de a fogyasztók körében sikeres ötlete. Ahogy az Origo megírta, szintén 2018-ban Musk egy másik cége, az alagútfúró Boring Company, házi lángszórókkal kaszált hatalmas összegeket.