Razziát tartottak a vezető kínai kávézólánc központjában

Luckin Coffee reportedly seeks IPO in Hong Kong China Chinese Luckin Coffee startup
--FILE--A customer shows a cup of Luckin Coffee at a store of China's new coffee brand Luckin Coffee in Beijing, China, 22 December 2018. Chinese startup Luckin Coffee is reportedly seeking to list on the Hong Kong stock exchange, according to research firm EqualOcean. Investment banks have begun to prepare listing materials for the IPO, EqualOcean said. Luckin was founded only 13 months ago, and quickly emerged as a fierce challenger to Starbucks in China. Luckin's estimated valuation is now $2.2 billion, after B-round funding of $200 million in December. It has opened 2,073 stores in China, aiming to launch another 2,500 in 2019. The company refused to comment on the IPO plan.
Vágólapra másolva!
A kínai értékpapírpiaci felügyelet után a piacfelügyeleti hatóság is vizsgálatot indított a távol-keleti ország vezető kávézóláncával, a Luckin' Coffee-val szemben, miután azt feltételezik, hogy több millió dollárral hamisították meg a cég bevételi adatait.
Vágólapra másolva!

A piacfelügyeleti hatóság több tucat tisztviselője jelent meg a kínai Starbucks-nak is nevezett társaság pekingi központjában és egész napos vizsgálatot tartottak - értesült a Reuters az ügyhöz közel álló forrásból.

A társaság megerősítette, hogy valóban ellenőrzés folyt náluk, amelynek során saját bevallásuk szerint mindvégig aktívan együttműködtek a hatósággal.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Zhang kaixin - Imaginechina/Zhang Kaixin

Mint emlékezetes, a kínai értékpapírpiaci felügyelet még a hónap elején jelentette be, hogy csalás vádjával eljárást indít a vállalat vezetője és több munkatársa ellen, mert gyanújuk szerint mintegy 2,2 milliárd jüannal (mintegy 105 milliárd forint) meghamisították a cég árbevételi adatait.

A Reuters hozzáteszi, hogy a kínai hatóságok a SEC, azaz az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottságának kérésére kezdeményeztek nyomozást a Luckin' Coffee-nál.