Mikor érdemes ellátogatni a Disneylandbe?

2020.02.17. 18:30

A Disney nemrég megváltoztatta az egy és a többnapos jegyárait is két amerikai parkjában. Erre azért volt szükség a vállalat szerint, mert a nemrég megnyílt Star Wars: Galaxy Edge élménypark miatt nagymértékben megugrott a látogatók száma.

A Disney az elmúlt időben párhuzamosan emelte a jegyárakat az új látványosságok és játékok megjelenését követően. A kaliforniai és a floridai Disnayland is komoly újítások elé néz, hiszen érkezik egy Marvel tematikájú kiegészítés a parkba, valamint több már Disney filmhez kapcsolódó újdonság is jön.

Szakértők szerint azonban nem az új attrakciók miatt drágulnak a jegyárak, hanem a megnövekedett látogatószám miatt. Megemlítik azt is, hogy azok a dátumok, amikor alacsonyabbak a belépők és a szállodai szobák árai általában nem esnek egybe.

illusztrációForrás: AFP/Bertrand Guay

A MarketWatch szerint a látogatók május 11-én spórolhatják meg a legtöbb pénz, valamint 14-én, hiszen ezen a két napon jön ki a legolcsóbban a belépőjegy és a szállás. A belépőjegy az élményparkba napi 104 dollárba kerül, míg a szállodai szoba 372 dollár éjszakánként, ez pedig közel 100 dollárral kevesebb, mint egy átlagos napon.