Újraindul a csuklós buszok fejlesztése Magyarországon

Credobus, Credo Inovell, Kravtex, busz
Vágólapra másolva!
A Volánbusz és a flottakezelője 352 új, Győrben és Mosonmagyaróváron készült buszt rendelt a Kravtex-Kühne cégcsoporttól. A több mint 20 milliárd forintos megállapodást rekordidő alatt sikerült teljesíteni, az utolsó hét Credobus Inovell 12 típusú jármű péntek óta erősíti a Volánbusz flottáját, a legyártott autóbuszok közül pedig már forgalomba is álltak a csornai, a kapuvári és a székesfehérvári helyközi járatokon.
Vágólapra másolva!

Három hónap alatt 240 Credobus Econell 12 típusú és 112 Credobus Inovell 12 típusú autóbusz készült el a Kravtex-Kühne cégcsoport gyáraiban, amely komoly feladat elé állította a szakembereket.

A teljes vázgyártás, a festés és a fényezés Mosonmagyaróváron zajlott, Győrben pedig készre szerelték a buszokat, de a gyártás közben a két város között teherautón szállítva akár többször is megfordulhattak a buszok, mire teljesen elkészültek.

A Credobus Econell 44 ülőhelyes autóbusz alacsony belépésű, akadálymentes, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehető. Az 52 ülőhelyes Credobus Inovell járművek viszont normál padlómagasságúak.

Mindkét típus modern utasinformációs rendszerrel, USB töltőpontokkal és WIFI-berendezéssel is el van látva.

Az új járműveket környezetkímélő EURO 6 besorolású motorral, robotizált sebességváltóval és nagy teljesítményű klímaberendezéssel látták el.

Az új Credobusok tizenhat megyében teljesítenek szolgálatot.

A Credobus Inovell autóbusztípus - egy év múlva csuklós busz prototípussal is rendelkezik majd a Kravtex Forrás: Credobus

A Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója, Krankovics István a Kisalföld.hu-nak megerősítette, hogy

közel 10 év után újra csuklós Credobus gyártására készülnek, 2021 elejére elkészítve a prototípust.

Az új jármű ultrakönnyű lesz, saját tömege 3 tonnával lesz alacsonyabb a versenytársak járműveinél, ezzel a világ egyik legkisebb saját tömegű és legalacsonyabb fogyasztású csuklós busza készül majd el Magyarországon, dízel meghajtással.

A csuklós Credobusok új dizájnt is kapnak majd: a modern, formabontó megjelenés később várhatóan más Credobus járműveken is megjelenik majd.

Forrás: Kisalföld.hu