A Facebook blokkolja a koronavírus gyógyítását ígérő hirdetéseket

Portable Device  addiction BREAKFAST browsing COFFEE COMPUTER cup ELECTRONICS FACEBOOK fb HAND iphone keyboard LOGO macbook air mobile ok PHONE portable device pot social media TABLE TEA tech TECHNOLOGY THUMBS UP type typing werk work
Vágólapra másolva!
A Facebook szigorítja a koronavírussal kapcsolatos hirdetésekre vonatkozó szabályait. Tiltja azokat, amelyek a koronavírus gyógyítását ígérik.
Vágólapra másolva!

A Facebook szigorítja a koronavírusra hivatkozó hirdetésekkel kapcsolatos szabályait, amivel megkísérli korlátozni a téves információkat és megelőzni a vírussal kapcsolatos pánikot.

A közösségi óriás mostantól tiltja azokat a hirdetéseket, amelyek a koronavírus gyógyítását ígérik, vagy pánikot akarnak kelteni.

A cég szóvivője azt nyilatkozta a Business Insidernek, hogy ilyen lehet az a hirdetés, amely például korlátozott mennyiségű készletre utal, vagy garantálja a gyógyítást vagy a megelőzést.

A Facebook bevezette a koronavírussal kapcsolatos megtévesztő vagy pánikkeltő hirdetések tiltását Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Facebook, más technológiai platformokhoz hasonlóan, jelenleg is küzd a pánikot terjesztő üzenetváltások és a néha egyenesen félrevezető információk ellen a COVID-19 koronavírus kapcsán, amely világszerte több mint 82 ezer embert fertőzött meg és az elmúlt néhány hónapban több mint 2800 ember halálát okozta.

A Facebook kiszűri a kétes, esetleg valótlan állításokat, és eltünteti ezeket a hírcsatornából.

Január végén a cég már közölte, hogy eltávolítja a vírusról szóló azon hamis információkat, melyeket vezető globális egészségügyi szervezetek és a helyi egészségügyi hatóságok úgy jelöltek meg, hogy becsaphatja a hiszékeny embereket.

Más technológiai vállalatok is tapasztaltak nemkívánatos tevékenységeket a járvány kapcsán. Az Amazon például bünteti azokat az eladókat, akik irreálisan megemelték a szájmaszkok normál eladási árát.

Forrás: Businessinsider.com