Csaknem 900 új dolgozót vett át más szektorokból a Spar

Spar
Budapest, 2019. május 8. Egy dolgozó a megrendelt árukat rakja ládába a XX. kerületi Pesterzsébeti Interspar hipermarketben 2019. május 8-án. Ezen a napon tartották a Spar Magyarország kiskereskedelmi üzletlánc webshopjának bemutató sajtótájékoztatóját az áruházban. A házhoz szállítási szolgáltatás Budapest teljes területén és 49 környező településen érhető el, a több mint 960 millió forintos fejlesztés az év végéig csaknem száz újabb munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Csaknem 900 új dolgozót vett át más szektorokból a Spar az elmúlt két hétben azzal, hogy azonnali munkalehetőséget biztosított országos hálózatában az álláskeresőknek. Az áruházlánc kiemelten fontosnak tartja az összefogást a munkahelyek megőrzése érdekében.  
Vágólapra másolva!

Ebben a jelenlegi rendkívül nehéz helyzetben kiemelt fontossággal bír a magyar gazdaság számára, hogy minél többen álláslehetőséghez juthassanak és munkahellyel rendelkezzenek.

– mondta Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője.

Március 16-30. között csaknem 900 új munkavállalót vett fel a Spar.

A statisztikákból egyértelműen kiderül, hogy először a vendéglátás és az idegenforgalom területét érte el a válság, mert ebből a szektorból igazoltak át a kiskereskedelembe a legtöbben.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A vállalat a karrier oldalán folyamatosan publikálja álláshirdetéseit, amelyek nem csak országszerte az áruházakban, de a logisztikai központban, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpontban, illetve a szintén bicskei adminisztrációs központban is kínálnak pozíciókat.

Ezt kéri a Spar a vásárlóktól

Több boltlánc és a kereskedelmi szövetség után a Spar is közzétette a járvánnyal kapcsolatos tanácsait, illetve rendelési szabályait. A cég azt kéri, hogy senki ne halmozzon fel óriási készleteket, az online rendeléseket pedig kizárólag bankkártyával lehet kifizetni. A Sparnál, a március 17-én, keddtől a webboltban leadott rendeléseket kizárólag online, előre fizetéssel lehet rendezni.

A cég nemrég jelentette be, hogy a rendkívüli helyzetben

minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat számol el az áruházakban, a logisztikai területen és az élelmiszertermelési területen dolgozó munkavállalói részére,

amit a havi bérrel együtt utal a bankszámlákra. A 65 éves és idősebb munkavállalóit a vállalat pedig felmentette a munkavégzés alól, beleértve azokat is, akik idén töltik be 65. évüket. Az egészség megóvása miatt hozott intézkedés idejére a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő díjazás illeti meg a munkavégzés alól ideiglenesen felmentett Spar munkatársakat.