Mager Andrea: A válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni

Bártfai-Mager Andrea
Nyíregyháza, 2019. szeptember 7. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter előadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egy rádióműsorban.
Vágólapra másolva!

A miniszter elmondta, egy gazdasági sikertörténetet akasztott meg Magyarországon a járvány, ezért a gazdaságvédelmi akciócsoportnak az volt a feladata, hogy a szereplőket, különösen a kis- és középvállalkozásokat megmentse.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szavai szerint

úgy kell újraindítani a gazdaságot, hogy Magyarország nyertesként kerüljön ki a válságból.

Az akciócsoport egyeztetett a magyar gazdaság kulcsszereplőivel, és több mint 700 szakmai javaslatot dolgoztak fel. Ezek között megemlítette a kereskedelmi és iparkamara, az agrárgazdasági kamara vagy a bankszövetség javaslatait.

Amikor a Magyar Fejlesztési Bank kialakította az 1500 milliárd forintos csomagját, akkor ezeket a javaslatokat is figyelembe vették - mondta. Emlékeztetett,

április 30-án kilenc programot indítottak, amelyek közül három hitel, kettő garancia és négy tőketermék.

"Minden javaslattevőnek az volt a legfontosabb üzenete, hogy egyaránt szolgáljuk ki a mikro- és kisvállalkozásokat, illetve a közép- és nagyvállalkozások igényeit is, magyarán cégmérettől függetlenül minden magyar vállalkozás számára nyújtsunk segítséget" - hangsúlyozta Mager Andrea.