Sok turistára számítanak idén vidéken

2020.05.28. 08:38

Bár a fővárosban a turizmus fellendülését őszre várják, vidéken a nyár közeledtével egyre lendületesebben alakul a forgalom, a Balatonnál pedig kifejezetten jó szezont várnak – írja a Magyar Nemzet.

A fővárosban még várni kell a vendéglátóhelyek és a szórakozóhelyek teljes körű nyitására, azonban péntektől már nemcsak a teraszokon, hanem a belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket – természetesen a megfelelő biztonsági előírások mellett.

IllusztrációForrás: MTI/Mónus Márton

Kevés idő telt el azóta, amióta kültéri vendéglátással újra üzemelhetnek a fővárosi egységek, ráadásul a héten többször esett az eső, ami nem kedvezett a teraszok, kerthelyiségek forgalmának. Nem is lehetett többre számítani a kezdetekben, egyelőre visszafogott az éttermek, vendéglők, kávézók, pizzériák, bárok forgalma, és a korábbiakhoz képest várhatóan az is marad egész nyáron – mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az elnök hozzátette, hogy Budapesten az ősztől lehet számítani forgalomnövekedésre, a külföldiek visszatérésére, addig azonban a szolgáltatók egy része ki sem nyit, vagyis a megszokott fővárosi kínálat nem áll vissza a főszezonban. Ugyanakkor várhatóan megnő a belföldi turisták, valamint a szomszédos országokból érkező vendégek száma.

IllusztrációForrás: MTI/Mónus Márton

Vidéken kimondottan lendületesen alakul a nyaralási szezon, pünkösdre magas a szálláshelyek foglaltsága, és még mindig erősen nő a foglalások aránya az őszi hónapokra, illetve az év végére is. A kiemelt üdülőövezetekben a nyári főszezonban biztosan erős lesz a látogatottság, a Balatonnál komoly forgalmat várnak – a vendéglátóhelyek a tó körül kifejezetten sok vendéget fogadtak már az elmúlt hétvégéken is.

Flesch Tamás elmondta, hogy a 2021-es év a külföldi turisták szempontjából kifejezetten jól alakulhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK