Majdnem 100 millió forintnyi jüant ért valakinek egy telefonszám

kína, nők, utazás
Chinese passengers use their smartphones at a long-distance bus station in Taicang city, east China's Jiangsu province, 26 January 2016. China's mobile users have exceeded 1.3 billion by the end of last year, nearly everyone in the country owns a mobile phone, of whom 29.6 percent are 4G users, according to the latest data from the Ministry of Industry and Information Technology. The population of 4G network users in China surged in 2015. Newly subscribed users increased by 289 million in the period, nearly tripling that of 2014, which brought the total number to 386 million by the end of 2015. Meanwhile, the number of 2G users fell sharply, 183 million less than a year earlier. The number accounted for 39.9 percent by 2015, according to the ministry.
Vágólapra másolva!
Több mint kétmillió jüanért (95 millió forintért) kelt el egy szerencsésnek tartott számokból álló telefonszám a hétvégén egy kínai árverésen, amelyen több ezren licitáltak.
Vágólapra másolva!

Az öt darab nyolcasra végződő számot azért tartották szerencsésnek, mert ezt a számot a gazdagsággal hozzák összefüggésbe Kínában, a mandarin nyelvben a nyolcas a jólétet fejezi ki.

A hétvégi aukción ötezren vettek részt, a győztes licitáló 2,25 millió jüant fizetett a szerencsés telefonszámért.

A channelnewsasia mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy a távol-keleti országban az ügyfelek - különösen azok a cégek, amelyek ezzel is szeretnének kedvező hatást kelteni ügyfeleikben - gyakran hajlandóak többet fizetni azért, hogy általuk szerencsésnek tartott számkombinációt kapjanak a távközlési szolgáltatótól mobilszámként.

Illusztráció Forrás: AFP/Ji Haixin

Kínában egyébként nagy divatja van a különleges telefonszámok és rendszámtáblák vásárlásának. A rekordok között tartják számon, hogy 2004-ben egy nyolcasokból és ötösökből álló mobilszámért több mint 190 millió forintnyi összeget fizetett ki egy vásárló. A pekingi olimpia hivatalos megnyitó ünnepségét 2008. augusztus 8-án, 8.08-kor kezdték el.

Az ötös számhoz a kínaiak a boldogságot és a gazdagságot kapcsolják, de a hatos, a nyolcas és a kilences is a szerencsés számok közé tartozik, mert azok az erőt, a gazdagságot és hosszú életet képviselik.