Újabb 100 ezer alkalmazottat venne föl az Amazon, jelentette be a vállalat. Ez már a negyedik felvételi hullám lesz idén az Egyesült Államokban, ahogy a társaság igyekszik tartani a tempót a megnövekedett kereslet mellett.

Teljes és részmunkaidős alkalmazottakat is keres az Amazon az amerikai és a kanadai részlegeihez, miközben a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalata 100 új raktár és műveleti helyszín megnyitását tervezi csak ebben a hónapban. Június végéig az Amazonnak összesen 876 800 alkalmazottja volt, nem számolva a külsős szerződéses partnereket – írja a Reuters.

A mostani bejelentés nem meglepő, mivel ez már a negyedik ilyen felvételi hullám lesz idén az Egyesült Államokban. Az elmúlt hónapokban ugyanis jelentősen megnőtt az igény az Amazon szolgáltatásai iránt, ahogy a járvány miatt sokan választották az online vásárlás lehetőségét. A cég ennek következtében 40 százalékkal növelte a bevételeit az elmúlt negyedévben, és 26 éves történetének legnagyobb profitját érte el.

Újabb dolgozókat venne föl az AmazonForrás: AFP/Denis Charlet

Mindeközben az Amazon folyamatosan tér át a robotikai megoldásokra, ahol ez lehetséges. A cég egyik alelnöke, Alicia Boler Davis jelezte, elsősorban a biztonsági szempontokat veszik figyelembe, és annak függvényében fejlesztik a technológiát, hogy az mennyiben járul hozzá a teljes működés fejlesztéséhez. Boler Davis hozzátette, nem vagy-vagy alapon gondolkodnak az emberi munkaerő és az automatizáció kérdésében. A vállalat ugyanis az emberi munkaerő bevonásával működteti az automatizált folyamatokat is.

Ezzel együtt a következő időszakban várhatóan még több embert vesz majd föl az Amazon, ahogy közeledik a karácsonyi ünnepi időszak – amely hagyományosan az év legforgalmasabb heteit jelenti a kiskereskedelemben.

A mostani létszámbővítés mellett az Amazon ebben a hónapban jelentette be, hogy 33 ezer új pozíciót hoz létre, míg korábban (márciusban és áprilisban) 100 ezer, illetve 75 ezer új pozíciót nyitott meg.