Megint 100 ezer embert venne föl az Amazon

Horizontal ILLUSTRATION LOGO E-COMMERCE WAREHOUSE TRADE
An Amazon distribution center is seen as the coronavirus continues to spread across the United States, on April 25, 2020 in North Las Vegas, Nevada. - Nevada Gov. Steve Sisolak ordered a mandatory shutdown of nonessential businesses, including all casinos, in the state through at least April 30, 2020 to help combat the spread of the virus. The World Health Organization declared the coronavirus (COVID-19) a global pandemic on March 11th. (Photo by David Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb 100 ezer alkalmazottat venne föl az Amazon, jelentette be a vállalat. Ez már a negyedik felvételi hullám lesz idén az Egyesült Államokban, ahogy a társaság igyekszik tartani a tempót a megnövekedett kereslet mellett.
Vágólapra másolva!

Teljes és részmunkaidős alkalmazottakat is keres az Amazon az amerikai és a kanadai részlegeihez, miközben a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalata 100 új raktár és műveleti helyszín megnyitását tervezi csak ebben a hónapban. Június végéig az Amazonnak összesen 876 800 alkalmazottja volt, nem számolva a külsős szerződéses partnereket – írja a Reuters.

A mostani bejelentés nem meglepő, mivel ez már a negyedik ilyen felvételi hullám lesz idén az Egyesült Államokban.

Az elmúlt hónapokban ugyanis jelentősen megnőtt az igény az Amazon szolgáltatásai iránt, ahogy a járvány miatt sokan választották az online vásárlás lehetőségét. A cég ennek következtében 40 százalékkal növelte a bevételeit az elmúlt negyedévben, és 26 éves történetének legnagyobb profitját érte el.

Újabb dolgozókat venne föl az Amazon Forrás: AFP/Denis Charlet

Mindeközben az Amazon folyamatosan tér át a robotikai megoldásokra, ahol ez lehetséges. A cég egyik alelnöke, Alicia Boler Davis jelezte, elsősorban a biztonsági szempontokat veszik figyelembe, és annak függvényében fejlesztik a technológiát, hogy az mennyiben járul hozzá a teljes működés fejlesztéséhez. Boler Davis hozzátette, nem vagy-vagy alapon gondolkodnak az emberi munkaerő és az automatizáció kérdésében. A vállalat ugyanis az emberi munkaerő bevonásával működteti az automatizált folyamatokat is.

Ezzel együtt a következő időszakban várhatóan még több embert vesz majd föl az Amazon, ahogy közeledik a karácsonyi ünnepi időszak

– amely hagyományosan az év legforgalmasabb heteit jelenti a kiskereskedelemben.

A mostani létszámbővítés mellett az Amazon ebben a hónapban jelentette be, hogy 33 ezer új pozíciót hoz létre, míg korábban (márciusban és áprilisban) 100 ezer, illetve 75 ezer új pozíciót nyitott meg.