Kiderült, melyik a világ legnagyobb online divatcége

Shein
This picture taken on Mars 6, 2019 in Paris shows the logo of the online e-commerce website "Shein". - Wish, Joom, Shein, AliExpress: These new marketplaces, highly appreciated by young people for promising broken prices on popular brands, are shaking up the online commerce sector to the point of competing with Amazon. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai Shein vállalat vált a világ legnagyobb, kizárólag online működő divatcégévé, adta hírül a Reuters az Euromonitor felmérése alapján.
Vágólapra másolva!

A céget 2008-ban alapították és főként a Z generáció vásárlói körében népszerű. A zsúfolt divatpiacon influenszerekkel, TikTok videókkal, kuponkódokkal fogja meg a vásárlókat, arról nem is beszélve, hogy a ruhák ára körülbelül fele a Zarában kaphatókénak.

Illusztráció. Forrás: AFP/Philippe Lopez

Csak szeptemberben 10,3 millió letöltője volt a cég applikációjának, ezzel az őszi hónapban vezette a globális letöltési listát.

A 10 legnépszerűbb applikáció között volt az USA-ban, Brazíliában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Szaúd-Arábiában.

Érdekes, hogy a Shein Kínában nem igazán van jelen, az ottani vásárlók előnyben részesítik az Alibaba által üzemeltetett Taobao-t vagy a Pinduoduo-t. Indulása óta eddig közel 230 millió letöltésnél jár, ezzel szemben a H&M vagy Zara applikációi messze elmaradtak 123,5 illetve 90,6 milliós letöltéssel.

A Covid-19 járványnak köszönhetően előtérbe került az online vásárlás a ruhapiacon is, sok cég sorra zárja be üzleteit, mivel a vásárlások olyan nagy mértékben tevődtek át az online felületekre.