A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

Hitel, hiteltörlesztés, moratórium, Magyar Nemzeti Bank, illusztráció, koronavírus, gazdaság
Vágólapra másolva!
Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék hitelük törlesztőrészleteit - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A műsorban arról beszéltek, hogy jövőre 400-450 milliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál annak köszönhetően, hogy a kormány javaslatára az Országgyűlés elfogadta az év végén lejáró hitelfizetési moratórium féléves meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gion Gábor emlékeztetett:

a hosszabbítással minden gyermeket nevelő család, minden nyugdíjas, továbbá a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak élhetnek, valamint azok a vállalkozások, amelyeknek a bevétele jelentősen csökkent.

A moratóriummal a gyermeket várók is élhetnek, ha a magzat már legalább 12 hetes, de erről tájékoztatni kell a bankot - tette hozzá.

Gion Gábor felhívta a figyelmet, hogy tetszőleges alkalommal lehet felfüggeszteni, majd újra fizetni a hitelt.

A december 31-ig érvényben lévő moratóriumról azt mondta, a világon is egyedülálló, hiszen teljes körű és automatikus, illetve hosszabb ideig (9 hónapig) tart, mint más országokban.