Több ezer üzletéből egyiket sem kell bezárnia az ékszerkereskedő nagyvállalatnak

Pandora, ékszerbolt, Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - June 23, 2016: Pandora store at Paradgm Mall. Pandora is a company that designs, manufactures and markets hand-finished and modern jewelry. It was founded at 1982
Vágólapra másolva!
Sikeresek a dán Pandora ékszercég üzletei, amit a koronavírusban is az üzletek bejáratainál kígyózó sorok jeleznek világszerte. A legnagyobb globális ékszergyártónak számító vállalat több ezer üzlete közül egyiket sem tervezi végleg bezárni.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány első szakaszában a cég 2700 üzletéből csak minden ötödik maradhatott nyitva. Az alkalmazottak viszont a lezárás alatt is teljes fizetést kaptak, beleértve azt a 28 ezer munkatársat is, akinek az üzlete bezárt.

Alekszandr Lacik, a cég vezérigazgatója szerint

novemberben az áruházak 18 százalékát zárják majd be várhatóan a második vírushullámban,

annak ellenére, hogy a karácsonyi időszakban bonyolítják a legnagyobb forgalmat.

A vezető szerint kellő anyagi tartalékokkal rendelkeznek a forgalomcsökkenés kivédésére.

A Pandora világszerte jelenlévő 2700 üzleteinek egyike sem fog végleg bezárni a globális koronavírus-járvány miatt Forrás: Shutterstock/Faiz Zaki

Mivel Lacik szerint a Pandora üzletek "hihetetlenül jövedelmezőek", a cég másodpercenként átlagosan három ékszert értékesít, ezért egyik boltjukat sem fogják végleg bezárni.

Természetesen a Pandoránál is felpörgött az internetes értékesítés a vírushelyzet miatt, annak ellenére, hogy éppen olyan termékeket árul, melyet a vásárlók szeretne kézbevenni, felpróbálni, mielőtt megveszik. Az online eladások a nyári hónapokban 89 százalékkal nőttek, ez az üzletág a cég 648 millió dolláros árbevételének 21 százalékát tette ki.

Forrás: Növekedés.hu