Újabb milliárdos magyarországi autóipari fejlesztést jelentettek be

SZIJJÁRTÓ Péter; MURASKO, Mihail
Budapest, 2020. november 27. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány tíz éve elindított és mára sikertörténetté vált keleti nyitás programjának meghatározó szereplője az indiai Apollo Tyres, amely újabb milliárdos fejlesztést valósít meg magyarországi gyárában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a cég hétfői beruházásbejelentő sajtóeseményén, Gyöngyöshalászon.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kiemelte: a vállalat 4,4 milliárd forintból modernizálja személyautó-gumiabroncsokat előállító gyártósorait és szélesíti termékpalettáját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ehhez a kormány 1,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt - tette hozzá, jelezve:

a projekt ezer ember munkahelyét teszi biztossá és ugyanennyi család megélhetését kiszámíthatóvá.

Szerinte mindez a kabinet keleti nyitás politikájának fontos értékmérője, hasonlóan ahhoz, hogy

Magyarország keleti irányú kereskedelmi forgalma az elmúlt egy évtizedben 25 százalékkal nőtt, és tavaly először több beruházási forrás érkezett keletről, mint nyugatról.


A befektetési érték 60 százaléka mellett ez a külföldi tőkéből teremtett összes új munkahely 40 százalékát adta - jegyezte meg.